Grid star
eveniment

IMAGINILE UMILINTEI ROMANILOR – Alungati din piete de Guvernul PNL, vand pe jos si platesc taxa

Acestea sunt imaginile umilintei romanilor.

Alungati din piete de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban (foto stanga) pe motiv de Covid, guvern care a lasat insa supermarketurile deschise, taranii au ajuns sa-si vanda marfa intr-o piata din Dragasani, Valcea, direct de pe trotuar.

La cativa pasi de toaleta publica de unde emana mirosuri grele:

“Ne-am obisnuit cu mirosul asta”.

O batrana infrigurata si zgribulita spune reporterilor Antena 1 ca banii obtinuti din vanzarea produselor nu acopera nici macar taxa de piata pe care este obligata sa o plateasca:

“ Nu vandui nici de taxa. Dar taxa ne-o lua”.

foto: antena 1

Conditii insalubre

Femeia spune ca a ajuns sa vand marfa direct de pe trotuar, fara ca cuiva sa-i pese de sursele de infectie, de microbi. In plus, inainte de decizia Guvernului Orban, decizie girata de Klaus Iohannis, nu era lasata de autoritati sa-si expuna marfa pe asfalt. Probabil ca era si amendata:

“Nu te lasa (inainte de inchiderea pietelor-n.r ) sa vinzi pe trotuar, zicea ca e infectie. Cum sa vinzi pe jos. Da acum vad ca e voie”.

Supermarketurile profita insa din plin de inchiderea pietelor. Decat sa stea in frig, oamenii prefera sa-si faca cumparaturile de acolo:


“Lumea nu prea mai cumpara, se duce la supermarket, unde e cald. Suntem cu zece haine pe noi ca sa ne incalzim”.

Administratorul pietei spune ca se asteapta urgentarea redeschiderii pietelor dupa ce in Parlament a trecut amendamentul PSD. Numai ca presedintele Iohannis , care trebuie sa promulge legea pentru a intra in vigoare, pare a fi de alta parere:

“Eu cred ca masura luata de Guvern este una justa”.

Ceea ce inseamna ca taranii vor fi in continuare umiliti, vor fi obligati sa-si vanda marfa in frig, in conditii insalubre.

https://www.youtube.com/watch?v=bdsUBXO38AY

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani