Grid star
eveniment

INCHIDEREA SCOLILOR – Iata cati bani primesc parintii care stau cu copiii acasa

Guvernul Citu a decis inchiderea scolilor de luni, 25 octombrie 2021, in contextul exploziei de infectari cu COVID. Iar parintii care aleg sa stea acasa si sa aiba grija de copii, beneficiaza de zile libere platite.

Astfel, potrivit Ordonantei de Urgenta 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor categorii de persoane in contextul raspandirii coronavirusului SARS-COV-2, se acorda o indemnizatie de 75% din salariul de baza corespunzator unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din castigul salarial mediu brut, pentru fiecare zi libera acordata, in cazul suspendarii cursurilor cu prezenta fizica, pana la sfarsitul anului scolar 2021 – 2022.
Beneficiaza de aceasta masura parintii care au copii in varsta de pana la 12 ani sau 26 de ani in cazul copilului sau adultului cu handicap, inscrisi la unitati de invatamant, inclusiv anteprescolar.

Iata ce declara premierul Citu inainte de adoptarea OUG:

“Am spus ca vreau anul acesta prezenta fizica, si in continuare vom face tot posibilul sa avem prezenta fizica in anul scolar 2021/2022. Bineinteles ca daca vom merge in aceasta directie si vom avea scoli inchise si parinti care trebuie sa stea cu copiii acasa, avem o masura pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a sustine financiar o parte din salariul mediu brut.
Vom reintroduce acesta masura pentru perioada in care parintii trebuie sa stea acasa cu copiii daca se inchide scoala. Este vorba despre parinti care nu sunt in telemunca. Masurile exista, le-am folosit anul trecut, le putem folosi si anul acesta. Resursele bugetare exista”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani