Grid star
antreprenoriat

A CRESCUT NUMARUL SALARIATILOR – Institutul National de Statistica a prezentat cifrele (Document)

Raport despre economia Romaniei: 50,1% din numarul total de intreprinderi active au avut ca activitate principala servicii de piata in 2021.

Potrivit Institului National de Statistica, cel mai mare numar mediu de salariati s-a inregistrat in sectorul servicii de piata, reprezentand 36,8%. In 2021, numarul mediu de salariati a crescut cu 1,2 % fata de anul 2020. Intreprinderile din sectorul servicii de piata au detinut cea mai mare pondere in ceea ce priveste numarul mediu de salariati (36,8%), urmate de cele din industrie (30,8%). Marimea medie a unei intreprinderi din industrie a fost de circa 21 salariati, in timp ce in comert a fost de circa 5 salariati.

Crestere cu 4,7%

Comparativ cu 2020, numarul total de intreprinderi a crescut cu 4,7%. La sfarsitul anului 2021, sectorul industrie insuma 61.255 intreprinderi, respectiv 9,8% din totalul intreprinderilor active din domeniul economic (industrie, constructii, comert si servicii de piata). Cea mai mare pondere a fost detinuta de intreprinderile active din cadrul sectorului servicii de piata, 50,1%.

Investitiile facute in economie

INS arata si cum se prezinta structura investitiilor brute in cadrul sectoarelor de activitate economica: industrie 33,7%, servicii de piata 30,5%, constructii 20,7%, iar comert 15,1%.
In ceea ce priveste cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost detinuta de intreprinderile cu activitate principala de comert (41,3%), intreprinderile din constructii detinand doar 7,2% din totalul cifrei de afaceri.

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani