Grid star
analize

Iohannis, Orban si Citu au salvat Romania si au omorat economia

OPERATIA A REUSIT! PACIENTUL A MURIT! IOHANNIS, ORBAN si CITU AU “SALVAT” ROMANIA SI AU OMORAT ECONOMIA!

In loc sa fie conectate de urgenta la “VENTILATOARE” si salvate prin stimulente financiare directe si indirecte asa cum este in Germania, SUA , Israel si alte state, in Romania, sute de mii de companii cu capital romanesc sunt lasate sa moara fara niciun fel de tratament.

Peste 25% din companiile romanesti au “decedat”, FARA ACCES la “TRATAMENT” de la declansarea crizei si pana in prezent, iar alte 200.000 de companii romanesti, care angajeaza peste 50% din actuala forta de munca, sunt deja cu un picior in groapa.

Inactiunea, incompetenta si minciuna Guvernului Orban, in ceea ce priveste lipsa masurilor economice, sunt principalele motive pentru care criza economica va fi mai ampla si mai lunga decat criza financiara din 2010.
Romania a intrat oficial in zodia austeritatii!

Indiferent cat de mult incearca Orban si Citu sa ne convinga ca pensiile “vor creste”, dar nu cu cat este prevazut in lege, in realitate inseamna ca se TAIE. Daca de la 1 Septembrie, punctul de pensie va creste doar cu 10% si nu 40%, asa cum prevede legea, in realitate acest lucru reprezinta o TAIERE a unui drept castigat prin lege. In fapt, pensile nu cresc cu 10%, ci de fapt, scad cu diferenta de 30% pe care Guvernul nu o acorda conform legilor in vigoare.
Plecand de la acest principiu simplu, taierea alocatiilor pentru copii este doar varful icebergului de austeritate pregatita de Guvern. Urmeaza pensiile si salariile.

Economia romaneasca si sute de mii de companii au nevoie de ajutor din partea statului ACUM, asa cum pacientii au nevoie de ventilatoare. Iar in acest caz “ventilatoarele” reprezinta o politica de nationalism economic prin care statul creeaza diverse programe ce faciliteaza accesul companiilor la ajutorul de stat, la credite garantate de stat, la bani europeni si la credite cu dobanda subventionata. Companiile au nevoie de bani si de acces la bani asa cum omul are nevoie de aer, iar in acest moment primesc numai praf in ochi.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani