Grid star
criptomonede

LONDRA DEVANSEAZA DUBAI SI NEW YORK IN TOPUL HUB-URILOR CRIPTO – Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, si-a propus o politica de incurajare a industriei cripto

Capitala Regatului Unit, Londra, figureaza pe locul I intr-un top al oraselor cu cel mai bun potential de a deveni un hub cripto, potrivit unui studiu realizat de compania britanica de analiza Recap. In clasamentul care include 50 de orase majore care au o infrastructura pregatita sa experimenteze adoptarea in masa a criptomonedelor urmeaza Dubai si New York. Studiul este lansat cu cateva zile inainte de anuntul de joi, 4 februarie, al Bancii Angliei si ministerului britanic de Finante privind proiectul lirei digitale.

Gilda Popa

Studiul ia in calcul mai multi factori cheie, care includ numarul total de evenimente specifice legate de criptomonede, locuri de munca legate de sectorul cripto, numarul companiilor din industrie si numarul de ATM-uri cripto. Unele dintre considerentele care nu sunt legate in mod direct de criptomonede includ calitatea vietii, cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare ca procent din PIB si nivelul de impozitare a castigurilor de capital.

Dintre cele 50 de orase analizate in cercetarea facuta de Recap, Londra gazduieste cel mai mare numar de salariati care lucreaza in domeniu - un indiciu al interesului mai mare in randul publicului larg pentru ecosistemul cripto. Studiul enumera si alte argumente legate de reglementarile pro-cripto, intarite de viziunea prim-ministrului britanic Rishi Sunak de a se"„asigura ca industria serviciilor financiare din Regatul Unit este intotdeauna in fruntea tehnologiei si inovatiei” , noteaza CoinTelegraph.

Lira digitala, introdusa in 2030

Banca Angliei (BoE) si Trezoreria Regatului Unit au in plan, cel mai probabil, sa creeze o moneda digitala a bancii centrale (CBDC) pana in 2030, relateaza Reuters.

Foaia de parcurs a „lirei digitala” urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare, a declarat o sursa guvernamentala The Telegraph.

"Pe baza muncii noastre pana in prezent, Banca Angliei si HM Treasury considera ca va fi nevoie de o lira digitala in viitor”, au mentionat sambata, 4 februarie, guvernatorul Andrew Bailey si ministrul de finante Jeremy Hunt.

Vestea vine la doar cateva zile dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor din Marea Britanie a postat pe LinkedIn un anunt privind un post de coordonare a proiectului CBDC al UK. Fisa postului a prezentat rolul ca fiind "important, complex si multidisciplinar”, necesitand un „angajament extins dincolo si dincolo de Trezoreria HM”.

Lira digitala este unul dintre multele CBDC care se preconizeaza a fi introduse in intreaga lume in anii urmatori. Banca Centrala Europeana (BCE) a discutat despre viitorul unui euro digital, iar mai multe tari, inclusiv Suedia si Danemarca, au inceput, de asemenea, sa exploreze conceptul de moneda digitala.

Marea Britanie lucreaza in prezent la o legislatie care sa reglementeze industria cripto din tara si vizeaza un loc de top la nivel global in ce priveste adoptarea noilor tehnologii financiare. Potrivit studiului Recap, Londra ar fi devansat deja metropole considerate pana acum a fi hub-uri cripto de top, cum ar fi Dubai, New York si Hong Kong.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani