Grid star
criptomonede

MAREA BRITANIE PREGATESTE NOI REGULUI PENTRU SECTORUL CRIPTO – Proiectul de lege vizeaza definirea abuzului de piata, protectia consumatorilor si rezistenta operationala a companiilor

Ministerul de Finante al Marii Britanii propune noi reguli care sa guverneze mai multe domenii ale sectorului cripto. Proiectul de lege care reglementeaza serviciile financiare si pietele din Regatul Unit ar putea acorda autoritatilor de reglementare mai multe atributii de supraveghere, inclusiv in domeniul cripto. Acesta este dezbatut in Parlament si ar putea fi finalizat pana in aprilie.

Gilda Popa

Reprezentantii Trezoreriei au declarat marti, 31 ianuarie, ca vor dezvalui o serie de propuneri pentru a "reglementa o suita larga de operatiuni cu criptomonede, in concordanta cu abordarea sa fata de finantele traditionale”. Proiectul de lege a intrat in dezbatere publica miercuri, 1 februarie.

"Ramanem fermi in angajamentul nostru de a creste economia si de a permite schimbarea tehnologica si inovatia – si aceasta include tehnologia cripto-activelor. Dar trebuie sa protejam si consumatorii care adopta aceasta noua tehnologie – asigurand standarde robuste, transparente si corecte”, a declarat Andrew Griffith, secretarul economic al Trezoreriei, intr-un comunicat de presa transmis marti, 31 ianuarie, citat de CoinDesk.

Regulile propuse vizeaza inclusiv intermediarii financiari, cum ar fi entitatile care ofera custodie pentru criptomonede si urmaresc sa instituie o serie de reglementari pentru creditarea activelor cripto. Trezoreria solicita feedback cu privire la definirea abuzului de piata, protectia consumatorilor si rezistenta operationala a companiilor cripto. Consultarea propune, de asemenea, cerinte prudentiale si de raportare a datelor pentru companiile cripto.

Reprezentantii Trezoreriei cer "reprimarea vestului salbatic din cripto”

Tulip Siddiq, secretarul economic al Trezoreriei britanice, a declarat recent ca principalul partid de opozitie din Marea Britanie "a cerut de luni de zile o reprimare a vestului salbatic din cripto”.

"Tot ceea ce promit conservatorii este continuarea consultarilor – avem nevoie de actiune acum”, a declarat ea.

Autoritatile de reglementare din intreaga lume cer mai multe reguli pentru industria cripto in urma prabusirii bursei de criptomonede FTX si a emitentului de criptomonede stabile Terra, care a transmis socuri succesive industrie.

Regatul Unit incearca sa ajunga din urma cu Uniunea Europeana, care se afla in ultimele etape de aprobare a regulamentului sau de referinta MiCa, care se concentreaza in mare masura pe criptomonede stabile si va institui un regim de licentiere pentru furnizorii de servicii din sector.

Segmentul cripto nu este in prezent reglementat de Autoritatea de Conduita Financiara din Marea Britanie (FCA) - cu toate acestea, furnizorii de servicii de active digitale care opereaza in interiorul granitelor tarii trebuie se inregistreze la FCA. Aproximativ 85% dintre companiile cripto care au incercat sa obtina inregistrarea la FCA au esuat, ceea ce a starnit critici din partea industriei, care considera ca Regatul Unit a inabusit inovatia.

In prezent, FCA nu supravegheaza promotiile financiare din cripto, dar guvernul a promis anul trecut ca va incerca sa schimbe legea pentru a oferi FCA atributii de supraveghere in domeniul marketingului cripto "in conformitate cu aceleasi standarde ridicate la care sunt supuse alte promotii financiare, cum ar fi actiunile si produsele de asigurare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani