Grid star
eveniment

MARIREA PENSIILOR – Specialistii in economie ii dau vestea premierului Citu: “Pot creste! Bani sunt!”

Analistul economic Adrian Caciu vine cu vesti bune: sunt bani pentru marirea pensiilor. Potrivit lui Caciu, punctul de pensie poate fi majorat la minim 1576 lei, maxim 1601,5 lei in anul 2021.
Ramane de vazut daca premierul Florin Citu este de aceeasi parere, iar pensiile chiar se vor mari.

“Singura conditie este sa te pricepi”.

Analistul economic mai arata intr-un mesaj pe Facebook ca nu exista nici o scuza sa nu se faca asta, deoarece legislatia fiscal-bugetara permite acest lucru fara a periclita in nici un fel echilibrele macroeconomice ci, din contra pentru a stimula cererea in regres..

Iata anuntul lui Adrian Caciu:

“BREAKING NEWS!
Bomba anului:
Pensiile POT CRESTE cu cel putin 9,3% acum!
Punctul de pensie poate fi majorat la minim 1576 lei, maxim 1601,5 lei in anul 2021.

Nu exista nici o scuza sa nu se faca asta, deoarece legislatia fiscal-bugetara permite acest lucru fara a periclita in nici un fel echilibrele macroeconomice ci, din contra pentru a stimula cererea in regres.
Avand in vedere prevederile Pactului Fiscal European dar si Legea responsabilitatii fiscal bugetare, conditionarile date de cresterea ponderii datoriei publice in PIB sunt raportate la mentinerea ponderii cheltuielilor de asitenta sociala la acelasi nivel (% din PIB) pana cand ponderea datoriei publice in PIB revine intr-un orizont rezonabil de sub 55%.
Cu alte cuvinte, inghetarea pensiilor nu se interpreteaza la valoare nominala cum gresit interpreteaza guvernantii (habar nu au) ci la valoarea ponderii globale raportat la PIB.
Mentinand ponderea cheltuielilor cu pensiile in PIB, adica 8,53% si raportand la noua valoare a PIB nominal 2021, estimata la 1142,9 mld lei de catre CNSP si la 1160 mld lei de catre Comisia Europeana, rezulta ca se poate acorda o crestere a punctului de pensie cuprinsa intre 134 lei/punct de pensie (in cea mai pesimista prognoza) si 159,5 lei/punct de pensie(luand cea mai optimista prognoza).
Pensiile pot creste! Bani sunt! Venituri bugetare suplimentare cu peste 23%.
Singura conditie este sa te pricepi.
".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani