Grid star
eveniment

MOTIUNE DE CENZURA IMPOTRIVA GUVERNULUI CITU – Se cere plecarea Executivului: “Stop saraciei, scumpirilor” (Document)

Noi probleme pentru premierul Florin Citu, dupa ce USR-PLUS a anuntat ca ii retrage sprijinul politic.

PSD a prezentat joi, 2 septembrie 2021, textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului de dreapta, motiune intitulata: “Stop saraciei, scumpirilor si penalilor. Jos Guvernul Citu".

Prim-vicepresedintele partidului, Sorin Grindeanu, a declarat ca PSD este singurul partid care are puterea data de numarul de parlamentari pentru a initia o motiune de cenzura:
“Cine vrea ca intr-adevar acest Guvern sa pice va semna motiunea PSD. Restul sunt povesti! Contezi doar daca semnezi – daca nu, faci balet”.
In motiunea de cenzura se acuza ca in vreme ce traiul romanilor devine tot mai impovarat de lipsuri, guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR are o singura prioritate: lupta pentru putere.

Saracirea romanilor

PSD arata ca fiecare roman este mai sarac cu 560 de euro dupa masurile care au distrus puterea de cumparare, si ca in plina explozie a preturilor, in conditiile unei cresteri galopante a inflatiei, Guvernul nu a gasit alta solutie decat inghetarea pensiilor, alocatiilor si a salariilor.
In motiune se precizeaza ca statisticile oficiale arata ca puterea de cumparare a scazut cu peste 12%, insa, cu toate acestea, prin lipsa masurilor de compensare a pierderilor de venit, Guvernul de dreapta a preferat sa condamne la saracie peste 7 milioane de romani.

*Cititi aici textul motiunii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani