Grid star
eveniment

NICUSOR NE BAGA IN CONGELATOR – Bataie de joc la adresa bucurestenilor. Caldura vine in martie

Bucurestenii au luat de bune programul electoral si promisiunile lui Nicusor Dan si l-au trimis sef la Primaria Capitalei, insa ce se intampla dupa inscaunarea candidatului PNL-USR PLUS este bataie de joc.

De saptamani bune, in sute de blocuri din Capitala caldura si apa calda ori lipsesc cu desavarsire, ori vin la temperaturi care i-ar fi enervat si pe cei care au trait in comunism si care erau obisnuiti sa stea in frig.

Urmeaza trei luni pentru bucuresteni cam cum au fost aceste ultime doua saptamani - Nicusor Dan

Iar bomboana de pe coliva a fost declaratia primarului PNL-USR PLUS Nicusor Dan, care a anuntat marti seara la digi 24 ca problema nu se va rezolva in aceasta iarna si ca, pentru bucuresteni, urmatoarele trei luni vor fi similare cu cele doua saptamani care au trecut in ceeea ce priveste felul in care va fi distribuita caldura. Practic, apa calda si caldura vin de la Nicusor in martie. Atunci cand deja este cald.

E mai usor sa dea vina pe Firea

Evident ca Nicusor Dan are explicatiile pregatite. Lait-motivul greaua mostenire si Gabriela Firea. Numai ca din cate ne aducem aminte, si pe vremea Gabrielei Firea mai erau avarii, se mai oprea caldura, insa pentru perioade mici de timp, nu saptamani la rand.

Concluzionand, bucurestenii l-au cocotat pe Nicusor Dan in fotoliul de Primar General, iar edilul dreptei unite ne baga in congelator. Macar apa rece exista! Deocamdata!

Iata declaratiile facute de Nicusor Dan:

„Nu putem sa facem mai mult decat am spus ca vom face in campania electorala, din pacate. Exista un indicator. Acest indicator este cata apa se pierde, asa numita apa de adaos. Aceasta cantitate de apa este de trei ori mai mare decat acum 3 ani si este cu 50% mai mare fata de acum un an. Tevile din Bucuresti au cu 50% mai multe gauri decat acum un an si de trei ori mai multe gauri decat acum 3 ani.

Asta este situatia pe care am mostenit-o. Oricum sistemul asta mergea taraindu-se de ani de zile, s-a mai adaugat o chestiune – erau niste lucrari, tot de carpeala, care s-a facut in fiecare an vara si care anul acesta nu s-a facut si aici este vina clara a fostei administratii, nu mai fac polemici politice ca nu mai avem alegeri, dar este clar vina fostei administratii ca toata aceasta vara nu s-au facut acele lucrari de mentenanta, de carpeala care trebuiau facute.

Nu mai spun de faptul ca 4 ani nu s-au luat bani europeni si nu s-au facut lucrarile temeinice. Ce mai putem sa facem in aceasta iarna este sa actionam cat de repede se poate si sa informam cetatenii despre asta. Se mai intampla un lucru – avem un call center la care am rugat si am detasat niste oameni din primarie care au fost foarte amabili sa faca asta – se intampla sa spunem oamenilor ca o avarie dureaza de dimineata pana seara, iar ei sa constate ca si a doua zi e frig. Sunt doua fenomene pe care vreau sa le explic – pentru ca noi ne ducem, adica Termoenergetica se duce si carpeste, da drumul, foarte fericit, am reparat avaria. Si plezneste imediat dupa – acesta este un fenomen.

Al doilea fenomen este ca la schimbari bruste de temperatura exista o inertie a sistemului care nu isi permite sa pompeze cat poate el sa pompeze, tocmai ca sa evite avariile, si atunci exista o inertie si dureaza uneori doua-trei zile pana ajungi sa ai temperatura. Asta este, din pacate, ce putem sa facem cu sistemul acum si sa pregatim tot ce avem de facut din primavara, sa incepem lucrarile ca sa consolidam.

Urmeaza trei luni pentru bucuresteni cam cum au fost aceste ultime doua saptamani, din pacate.

Va mai explic un fenomen – vineri noapte am avut o avarie majora la Elcen, ceea ce inseamna ca sectoarele 2 si 3 au suferit de sambata dimineata pana in seara asta, sper ca in seara asta sa fim in parametri optimi, si lucrul acesta se intampla pentru ca fiind asa de multe gauri pe retea, Elcen-ul ca sa compenseze trebuie sa lucreze ca un motor turat aproape la maximum.

Se intampla, in momentul ala sa ai avarii si pe partea de productie
O reparatie dureaza, in 95% dintre cazuri, mai putin de 16 ore, cat e de dimineata pana seara. Din pacate, este fenomenul pe care vi l-am explicat, se sparge imediat dupa.

Exista un site unde sunt trecute toate avariile si toate zonele unde aveti caldura sub parametri si mai aveti un numar de telefon la care de data asta se si raspunde si la care oamenii va redau acea informatie in sensul de – daca locuiti intr-o anumita zona – cand o sa aveti din nou caldura. Din pacate, asta este tot ce putem sa facem in momentul asta si in campania electorala, repet, nu am spus mai mult”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani