Grid star
criptomonede

NUMARUL INVESTITORILOR IN CRIPTOMONEDE S-A DUBLAT IN 2021 – Ce tari domina topul mondial al investitiilor cripto, dupa numarul detinatorilor de active virtuale

Numarul detinatorilor de criptomonede s-a dublat anul trecut in tari precum India, Brazilia si Hong Kong, potrivit unui raport realizat pe baza unui sondaj efectuat in 20 de tari de una dintre platformele majore de exchange cripto, Gemini. Rezultatele ofera o imagine surprinzatoare si neasteptata a tipologiei investitorilor in criptomonede, un domeniu care a captat pana acum in special atentia barbatilor. Interesul pentru tehnologiile blockchain si apetitul pentru risc cresc exponential in comportamentul investitional al femeilor, care detin sau sunt interesate sa investeasca in cripto la paritate cu barbatii.

Gilda Popa

Compania fondata in 2015 de fratii Cameron si Tyler Winklevoss, care au devenit cunoscuti dupa ce au obtinut despagubiri de 64 milioane dolari de la Facebook, bani investiti in Bitcoin, a realizat raportul pe baza raspunsurilor a circa 30.000 de respondenti din 20 de tari. Sondajul, realizat in perioada noiembrie 2021 - februarie 2022, ofera o imagine de ansamblu a unui ecosistem cripto in expansiune rapida. Gemini a publicat rezultatele sondajului ca parte a raportului sau "2022 Global State of Crypto” analizat luni, 4 aprilie, de Cointelegraph.

Nivelul de adoptie a criptomonedelor a crescut vertiginos in 2021 in tari precum India, Brazilia si Hong Kong, unde mai mult de jumatate dintre respondenti au inceput sa investeasca in cripto, releva raportul. Numarul celor care au investit in cripto in aceste tari s-a dublat anul trecut, in conditiile in care 54% dintre respondentii din India si 51% din Brazilia si Hong Kong spun ca si-au creat portofoliul cripto in 2021.

De cealalta parte a lumii, respondentii din America Latina (LATAM) si din Asia- Pacific (APAC) au cumparat, de asemenea, in mod activ criptomonede in 2021, 46% dintre respondentii din America Latina si 45% din Asia Pacific spun ca au cumparat prima criptomoneda in 2021. Aceasta in timp ce 44% dintre respondenti din Statele Unite si 40% din Europa au inceput sa investeasca in 2021, potrivit raportului. Cifrele arata ca, in acest moment, tari precum Indonezia, Brazilia si Emiratele Arabe sunt lideri mondiali in ceea ce priveste ponderea investitorilor in criptomonede in randul populatiei generale. Potrivit raportului, 41% dintre respondenti atat din Brazilia, cat si din Indonezia au declarat ca detin criptomonede, comparativ cu doar 20% in Statele Unite, 18% in Australia si 17% in Europa.

O jumatate dintre persoanele interesate sa investeasca in cripto sunt femei

"Dintre criptocuriosii care planuiesc sa cumpere criptomonede pentru prima data in 2022, 47% au fost femei la nivel global. Printre proprietarii de criptomonede, femeile din tarile in curs de dezvoltare sunt in top, reprezentand cel putin jumatate dintre proprietarii de criptomonede din Indonezia (51%) si Nigeria (50%). In schimb, in tarile si regiunile dezvoltate, doar o treime dintre proprietarii actuali de criptomonede sunt femei, inclusiv in Statele Unite (32%), Europa (33%) si Australia (27%)”, se arata in raport.

America Latina este lider in ce priveste ponderea femeilor care detin criptomonede in comparatie cu celelalte regiuni, nu mai putin de 43% dintre proprietarii de portofolii cripto fiind femei.

Incertitudinea privind reglementarea criptomonedelor si lipsa de educatie, principalele motive de scepticism in randul investitorilor

Raportul a mentionat, de asemenea, incertitudinea privind reglementarea cripto si lipsa de educatie ca fiind doua dintre cele mai mari impedimente in calea adoptarii in masa a cripto. Dintre non-proprietari, 39% dintre respondentii din Asia Pacific, 37% din America Latina si 36% din Europa au spus ca exista incertitudine juridica in jurul criptomonedelor. 30% dintre respondenti din Orientul Mijlociu, 24% din Asia Pacific si 23% din America Latina au indicat, de asemenea, ca raportarea taxelor cripto i-a tinut departe de a cumpara criptomonede.

Dupa cum a relatat anterior de Cointelegraph, Gemini a prezis anul trecut ca numarul de investitori cripto din SUA aproape ca se va dubla in 2021. Potrivit altor sondaje, numarul de noi investitori cripto din tara a fost mult mai mare decat cel din 2021. Potrivit "Crypto Perception Report 2022”, lansat platforma de exchange cripto Huobi in ianuarie 2022, aproximativ 70% dintre proprietarii de criptomonede din SUA au inceput sa investeasca in criptomonede precum Bitcoin ( BTC ) pentru prima data in 2021.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani