Grid star
companii

ORANGE ROMANIA, TRANZACTIE DE 268 MILIOANE EURO – A cumparat un important operator

Orange Romania, tranzactie de 268 milioane euro.

Compania anunta ca a a semnat pentru achizitia pachetului majoritar de 54% din actiunile operatorului de servicii fixe Telekom Romania Communications .

Orange Romania anunta ca a semnat acordul pentru achizitia pachetului majoritar de 54% din actiunile Telekom Romania Communications (“TKR”), intr-o tranzactie care va accelera, in mod semnificativ, strategia Orange de a deveni prima alegere a clientilor pentru servicii convergente pe piata locala. Orange va plati un pret de achizitie total de 268 milioane €, fara exces sau deficit de trezorerie neta si considerand ajustarile ce au loc de regula la finalizarea tranzactiei, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane €, reprezentand 100% din capitalul Telekom Romania Communications si incluzand baza de clienti convergenti.

Aprobarea tranzactiei de catre Comisia Europeana

TKR este al doilea cel mai mare jucator de pe piata de servicii fixe de telecomunicatii din Romania, cu o cifra de afaceri de 622 milioane €, raportata in 2019. Prin infrastructura de retea pe care o detine, TKR ofera servicii de telefonie fixa, internet in banda larga si televiziune pentru 5 milioane de clienti, in timp ce 90.000 km de retea de fibra optica conecteaza aproximativ 3 milioane de gospodarii. De asemenea, ofera servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienti, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile. Acesti clienti vor migra catre reteaua mobila Orange Romania dupa finalizarea tranzactiei.

Entitatea rezultata va avea ca obiectiv sa devina alegerea preferata a clientilor pentru servicii convergente pe piata din Romania, atat pentru segmentul consumer, cat si pentru cel de business. De asemenea, tranzactia va genera sinergii semnificative, ce vor rezulta din vanzarea combinata a serviciilor catre clientii existenti, cat si din optimizari la nivelul retelei, inclusiv economii de scara.

Incheierea tranzactiei este supusa unor conditii precedente uzuale, in particular aprobarea tranzactiei de catre Comisia Europeana si de catre alte autoritati competente, si este asteptata sa se finalizeze in a doua jumatate a anului 2021. Pana la aprobarea si finalizarea tranzactiei, ambele companii vor continua sa functioneze independent.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani