Grid star
eveniment

ORDIN PRIVIND PRETUL MEDICAMENTELOR - Farmaciile ar putea avea noi reguli cu privire la cardurile de fidelitate (Document)

Autoritatea Nationala pentru Consumatorilor condusa de Horia Constantinescu (foto) a elaborat un ordin care este in dezbatere publica prin care se instituie noi reguli pentru farmaciile si magazinele care ofera carduri de fidelitate clientilor. Potrivit documentului, comerciantii ar putea fi obligati sa afiseze pretul intreg al unui produs, dar si prețul redus, utilizând aceleași fonturi, culori si marime.

Potrivit expunerii de motive, in urma actiunilor de control au fost constate anumite practici ale operatorilor economici in general, inclusiv la cei din domeniul farmaciilor care, prin folosirea unor informatii neclare in special in cazul comercializarii prin intermediul cardurilor de fidelitate, determina consumatorii sa achizitioneze anumite produse, pe care in conditii normale poate nu le-ar achizitiona.

Reduceri de pret

"Astfel, se afiseaza pe produs, cu cifre de dimensiuni mai mari, pretul mai mic dar care este valabil doar la comercializarea prin intermediul cardului emis de operatorul economic/farmacie, iar pretul mai mare, aplicabil fara card, se trece cu cifre mai mici, astfel incat consumatorul care nu poseda un card la operatorul economic respectiv este indus in eroare prin aplicarea pretului mai mare. In plus, nu sunt limitate cazurile in care operatorii economici solicita consumatorului cardul de fidelitate fara a rezulta din bonul de casa eliberat vreo reducere de pret, consumatorul fiind astfel indus in eroare:

Avand in vedere situatia constatata, este evidenta existenta pe piata a unor practici care urmaresc sa determine consumatorul sa ia o decizie de cumparare, oferindu-se perpectiva unui avantaj material. De fapt, acest avantaj nu este real pentru toti consumatorii, avand doar menirea de a contribui la adaptarea rezolutiei de a cumpara”, arata ANPC.

Iata prevederile ordinului:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani