Grid star
criptomonede

PIATA CRIPTO TUREAZA MOTOARELE DUPA ACEST ANUNT – Primul lant de supermarketuri care accepta plata in 9 criptomonede majore

Intreaga piata cripto a primit un impuls neasteptat dupa ce un prim lant de supermarketuri a anuntat ca va accepta plata in noua criptomonede majore. "Revolutia cripto” marcheaza astfel trecerea la o noua etapa a introducerii criptomonedelor in circuitul comercial global, dupa ce oamenii vor putea cumpara alimente si produse de larg consum direct din portofelele digitale.

Compania Konzum, cel mai mare lant de supermarketuri din Croatia, a anuntat oficial zilele trecute ca accepta acum noua criptomonede pentru plata in magazinul sau online, permitand clientilor sa foloseasca criptomonede pentru a cumpara alimente, produse de igiena, rechizite si aparate de uz casnic.

Incepand cu 1 decembrie, clientii pot cumpara oricare dintre cele 12.000 de produse enumerate folosind noua criptomonede majore: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, XRP, XLM si stablecoins USDT si USDC, relateaza news.bitcoin.com.

Lantul de supermarketuri introduce sistemul PayCek pentru platile cripto

Pentru a activa noua optiune de plata cripto, Konzum a colaborat cu un procesor local de plati criptografice, Electrocoin, pentru a implementa PayCek, un sistem care permite comerciantilor sa accepte plati in criptomonede. Tinand cont de volatilitatea ridicata a preturilor cripto, sistemul PayCek garanteaza cumparatorilor un curs de schimb fix la inceputul tranzactiei, oferind suficient timp pentru executarea cu succes a cumparaturilor, noteaza anuntul. Electrocoin este reglementat de Agentia de Supraveghere a Serviciilor Financiare din Croatia, a declarat pentru Cointelegraph un purtator de cuvant al Konzum.

"Cand vine vorba de plata cripto, Konzum nu proceseaza sau detine direct criptomonede, primim doar monede FIAT in contul nostru bancar. Electrocoin face procesarea platilor de la cripto la FIAT prin platforma lor de schimb de criptomonede intr-un mod simplu si sigur”, a declarat reprezentantul Konzum pentru cointelegraph.com.

Purtatorul de cuvant al companiei a spus ca Electrocoin intentioneaza sa activeze inca trei criptomonede in PayCek pana la sfarsitul anului, ceea ce ar permite Konzum sa accepte si plati in Solana (SOL), Litecoin (LTC) si Dogecoin (DOGE).

Plata cu criptomoneda in peste 700 de magazine

Desi Konzum accepta criptomonede doar pentru cumparaturile online in acest moment, compania intentioneaza sa extinda optiunea de plata in lantul sau de supermarketuri in viitorul apropiat. Retailerul detine peste 700 de magazine in Croatia si are peste 10.000 de angajati.

"Platile cu criptomoneda in magazinele fizice sunt planificate sa fie disponibile in curand”, a adaugat purtatorul de cuvant.

Compania garanteaza un curs de schimb fix fiat-cripto pana la finalizarea tranzactiei

Potrivit membrului consiliului de administratie al Konzum, Uros Kalinić, introducerea platilor cripto demonstreaza angajamentul companiei fata de tendintele si inovatiile globale din sectorul retail.

"Fiind cel mai mare lant de retail din Croatia, care in istoria sa de aproape 65 de ani este un lider continuu pe piata interna in ceea ce priveste rezultatele comerciale si realizarile tehnologice, suntem mandri sa fim lideri intr-un alt domeniu care se dezvolta rapid si reprezinta viitorul (n.r. al comertului)”, a spus Uros Kalinić.

Integrarea sistemului PayCek cu magazinul online Konzum permite cumparatorilor sa selecteze moneda dorita si sa finalizeze plata prin scanarea unui cod QR generat.

Odata ce tranzactia este finalizata, cumparatorii vor primi un e-mail de confirmare de la sistemul PayCek, iar Konzum le va trimite o factura. Deoarece preturile cripto pot fi destul de volatile, Paycek va garanta utilizatorilor un curs de schimb fix temporar.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani