Grid star
criptomonede

PRETUL BITCOIN DEPASESTE PRAGUL DE 30.000 DOLARI – Performanta BTC plaseaza criptomoneda pe primul loc in topul cautarilor pe Google in SUA

Pretul Bitcoin (BTC) a depasit pragul de 30.000 de dolari, marti, 11 aprilie, pentru prima data in 2023. Astfel, BTC a crescut cu 81% de la inceputul anului, cand era cotat in jur de 16.500 de lei, conform datelor CoinMarketCap. De altfel, criptomoneda creste puternic si in popularitate, devenind unul dintre cei mai cautati termeni in Statele Unite, surclasand alte subiecte de mare interes, cum ar fi armele si politica.

Gilda Popa

Piata cripto a intrat marti pe un puternic trend ascendent, cu toate criptomonedele majore "pe verde”. Astfel, in ultimele 24 de ore Bitcoin a castigat circa 2.000 dolari in valoare, depasind pragul de 30.000 dolari pentru prima data in ultimele 9 luni, nivel pa care nu l-a mai atins din iunie 2022. BTC a avut varful istoric in 11 noiembrie 2021, cand a ajuns la un pret de aproape 68.000 de dolari. Fata de acel nivel, criptomoneda a scazut cu circa 55% in prezent.

Ethereum a depasit nivelul de 1.900 dolari, marti dimineata, nivelul maxim al anului 2023, conform datelor de pe Coinmarketcap. ETH a crescut cu 61% fata de pretul cu care a intrat in anul 2023. Fata de pretul maxim istoric atins de Ether in 11 noiembrie 2021, de 4.635 de dolari, nivelul maxim din 2023 este cu 58% mai mic. (foto 2)

 

Bitcoin, in topul cautarilor pe Google

Datele arata ca Bitcoin este pe primul loc in topul cautarilor pe Google in SUA, statul Nevada inregistrand cel mai mare volum de cautari pentru cea mai puternica criptomoneda dupa capitalizarea de piata.

Moneda digitala a reusit sa eclipseze in topul intereselor americanilor chiar si necesitatile si cheltuielile zilnice, cum ar fi hamburgerii, religia si platile pentru intretinerea copiilor. Aceasta observatie se bazeaza pe o analiza a popularitatii cautarilor Bitcoin, utilizand datele de volum de cautare obtinute de la Ahrefs.

Datele arata ca Bitcoin este urmat de fostul presedinte Donald Trump, in clasamentul popularitatii pe Google, care s-a clasat pe locul al doilea, in timp ce stirile de ultima ora s-au situat abia pe locul al treilea.

Alte cautari de top includ pe Elvis Presley pe locul al patrulea, Disney World pe locul al cincilea si Spiderman pe locul al saselea. De asemenea, cheltuielile de baza, cum ar fi imprumuturile pentru studenti si asigurarile auto, intra in top 10 al celor mai cautati termeni pe Google.

In El Salvador, unde Bitcoin a fost adoptat ca moneda legala de plata in septembrie 2021, criptomoneda are un scor Google Trends de 100. Alte tari cu un interes ridicat de cautare pentru Bitcoin includ Nigeria, Slovenia, Olanda si Elvetia.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani