Grid star
criptomonede

PROGNOZA LUI „PLAN B”, ANONIMUL CU CELE MAI EXACTE PREDICTII PENTRU BITCOIN – Analistul a creat un algoritm predictiv cu o acuratete uluitoare

Piata cripto este imprevizibila chiar pentru cele mai puternice echipe de analisti de la institutii financiare cu tehnica si instrumente extrem de sofisiticate pentru prognoza. Insa nu si pentru „Plan B”, un anonim care a prognozat la 20 iunie, cand Bitcoin se tranzactiona cu 34.000 de dolari, care a calculat ca BTC va creste cu 13.000 de dolari pana la sfarsitul lunii august.

La 31 august, pretul bitcoin s-a inchis la 47.156 dolari – ceea ce indica o precizie uluitoare a predictiei, cu care putinii analisti se pot lauda.

Persoana care face prognoza, un analist olandez anonim numit PlanB, a devenit renumita pentru acuratetea „uimitoare” a modelului sau Stock-to-Flow (S2F), care se bazeaza pe deficitul incorporat al Bitcoin.

Modelul S2F este o ecuatie care imparte oferta curenta a unui activ criptografic (stoc) la productia sa anuala (flux), care in cazul bitcoin se injumatateste la fiecare patru ani (proces numit halving). Aceste cicluri de patru ani vin cu raliuri si corectii ale preturilor, aflate insa pe un trend de crestere pe termen lung, cu noi varfuri inregistrate la 12 pana la 18 luni dupa fiecare eveniment „halving” din reteaua Bitcoin.

Evenimentul tehnic, cunoscut drept „halving”, este o actualizare a retelei care inregistreaza toate tranzactiile cu bitcoin. Mai precis se injumatateste rasplata pe care o primesc minerii pentru a rezolva ecuatii matematice complexe necesare validarii tranzactiilor cu Bitcoin. Automat, acest lucru duce la scaderea productiei, deci a ofertei de Bitcoin in retea.

Plan B: Bitcoin va atinge 135.000 de dolari in decembrie

Cea mai recenta „injumatatire” a avut loc in mai 2020, iar Bitcoin a atins un nou record la doar 11 luni mai tarziu - dar conform modelului S2F, aceasta a fost doar prima etapa a raliului, potrivit independent.co.uk/

Potrivit „scenariului cel mai rau” prognozat de PlanB, Bitcoin va reveni la maximul sau istoric de 64.000 de dolari pana in octombrie, inainte de a atinge 98.000 de dolari in noiembrie si 135.000 de dolari in decembrie.

Simplitatea modelului face ca acest grafic sa poata fi „bruiat” de o multime de factori externi, asa cum s-a intamplat cand Bitcoin s-a prabusit de la 64.000 dolari pana la sub 30.000 dolari intre aprilie si iunie. Aceasta corectie a venit pe fondul unei represiuni devastatoare declnsate de autoritatile chineze impotriva fermelor de minat cripto din China si a anuntului Tesla de a sista decizia de a accepta bitcoin.

Dupa halvingul 2024, Bitcoin intra in „trenul” catre un milion de dolari

Cu toate acestea, o revenire masiva, alimentata de stiri pozitive, cum ar fi Legea Bitcoin din El Salvador a determinat revenirea criptomonedei in acest grafic predictiv, la 50.000 dolari, in conformitate cu modelul S2F.

Toate aceste prognoze pot fi bruiate de un eveniment de tip lebada neagra, cum ar fi interzicerea bitcoinului, escaladarea Covid, razboiul cu China etc. Pe de alta parte, succesul Legii Bitcoin in El Salvador sau legislatia favorabila ar putea fi evenimentul declansator pentru urmatoarea etapa de raliu. Si, desigur, lipsa completa a vanzatorilor la un moment dat - iar in opinia mea, ne apropiem de acest punct in cateva luni. ”, a declarat PlanB pentru The Independent.

Volatilitatea notorie a lui Bitcoin inseamna ca oricand o veste proasta pentru piata cripto poate duce la o prabusire brusca, dar PlanB ramane optimist si ii indeamna pe oameni sa aiba o viziune pe termen mai lung a miscarilor pietei criptomonedei.

Nimeni care a cumparat bitcoin si a tinut timp de cel putin patru ani in plus criptomoneda in portofel nu a pierdut bani. Vreodata.”, a afirmat PlanB

Exista mai mult de o versiune a modelului S2F, prima fiind publicata in martie 2019 - cand Bitcoin a valorat mai putin de 4.000 dolari – aceasta prezicand un varf de 55.000 dolari. O versiune revizuita, lansata in aprilie 2020, a pus Bitcoin pe „raliul” pentru 288.000 de dolari in acest ciclu de halving. Pana cand urmatorul ciclu va avea loc in 2024, bitcoin va fi pe o traiectorie catre 1,1 milioane de dolari, spune modelul.

Previziunile PlanB continua sa fie confirmate „ca mecanismul de ceas”, aceasta acuratete aducandu-i peste 700.000 de adepti pe Twitter. Cu toate acestea, modelul S2F nu este lipsit de detractori.

Vitalik Buterin, care a fondat reteaua Ethereum, cel mai apropiat rival al Bitcoin in ceea ce priveste capitalizarea pietei, a descris modelul S2F ca o teorie „neplauzibila”, in timp ce puternicul manager de fond Nico Cordeiro l-a respins ca fiind „doar marketing incarcat de matematica”.

Ambele comentarii au fost facute in iunie anul trecut, cand Bitcoin se lupta sa rupa pragul de 10.000 de dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani