Grid star
eveniment

RAZBOI PE 13 MILIARDE EURO – Dezvaluiri despre conflictul PNL-USR: “Cine nu are controlul sistemului nu are controlul banilor”

Miza razboiului dintre PNL si USR este de 13 miliarde de euro. Anual. Bani din sistemul de sanatate.

Dezvaluirea a fost facuta de economistul Adrian Caciu. Astfel, acesta sustine intr-o postare pe Facebook, de joi, 11 martie 2021, ca in timp ce USR doreste daramarea a cca 130 de spitale, constructia altora noi dar care ulterior sa fie administrate privat, PNL are alta metoda, aceea de a drena banii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate catre sistemul privat. “Miza sunt banii, mai precis peste 13 miliarde euro anual”, explica Adrian Caciu.

Iata dezvaluirile economistului Adrian Caciu:

“Dincolo de cearta pe secrete (care secrete?) miza sunt banii.

Banii din sanatate si viziunile diferite privind privatizarea sanatatii (da, atat PNL cat si USR au aceasta miza, dar metode diferite).

In timp ce USR doreste daramarea a cca 130 de spitale, constructia altora noi dar care ulterior sa fie administrate privat, PNL are alta metoda (am vazut-o in incercarea nereusita de anul trecut): aceea de a drena banii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate catre sistemul privat. Miza sunt banii, mai precis peste 13 miliarde euro anual.

Ati vazut anul trecut ce dezmat a fost cu banii din sanatate desi societatea nu a primit in schimb decat hazard. Pentru ca cel mai slab control asupra banilor publici se face in sistemul sanitar, unde echipamentele, materialele sanitare si dotarile se achizitioneaza de la firme alese pe spranceana si la preturi exorbitante. Na, cine nu are controlul sistemului nu are controlul banilor. Simplu.

Ce este superb dar si ridicol este ipocrizia PNL si a reprezentantilor acestui partid. Acum doua saptamani nu au votat demiterea lui Vlad Voiculescu (n.r. - foto) desi atat premierul Citu cat si alti ipocriti din PNL stiau situatia pentru ca situatia cu vaccinarile peste rand a fost demascata de presa incepand cu luna ianuarie. Citu il lauda pe Voiculescu, il facea profesionist si chiar bagateliza stirile despre vaccinarea paralela, peste rand. Dar stia/stiau realitatea. Iar asta este mai grav decat ce a facut Voiculescu.

Pentru ca au pus in pericol, in cardasie, intreaga populatie vulnerabila. Pentru ca se dau mari cu cifte statistice dar numarul celor vaccinati din categoria de risc maxim este de cca 300.000 de persoane. La trei luni de cand avem vaccin. Avem peste 4 milioane de persoane aflate in categoria de risc maxim. In ritmul asta ne-ar trebui 30 de luni sa-i vaccinam. Asa cum ne-ar trebui peste 50 de luni sa vaccinam 10 milioane de persoane.

Minciunile lui Citu produc prejudicii. Coafarea datelor statistice a facut ca Romania sa piarda 4 miliarde euro bani europeni. De aceea eu cred ca atunci cand pleaca Voiculescu ar trebui sa il ia si pe Florin Citu dupa el. Sa ne lase! Supravietuim si fara ei. Chiar s-ar putea sa ne si imbogatim daca nu mai este robinetul la ei. Multumesc”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani