Grid star
eveniment

RECTIFICAREA BUGETARA: CITU LE ARATA PISICA MINISTRILOR - Face premierul a treia demitere? Citu: "Solicit mai multa responsabilitate"

De aproape o luna se vorbeste ca premierul ar putea face a treia demitere a unui ministru, dupa ce i-a “zburat” pe Vlad Voiculescu si Alexandru Nazare. Iar prilejul ar putea fi cu ocazia rectificarii bugetare, ceea ce include si evaluarea membrilor cabinetului.

Citu anunta in 26 iulie 2021 ca rectificarea bugetara incepe cu o analiza a executiei bugetare pentru fiecare minister in parte, adica si a membrilor cabinetului.

Protocolul, dat la o parte

Important, Citu a tinut sa precizeze ca evaluarea nu are legatura cu protocolul semnat in coalitie potrivit caruia un ministru nu poate fi demis decat dupa consulatarea cu partidele aflate la guvernare.
Intrebat doua zile mai tarziu daca are in vedere evaluarea ministerelor in cazul in care intentioneaza sa demita un ministru, sau mai multi, Citu nu a vrut sa comenteze. Dar nici nu a negat: "Deciziile pe care le iau le prezint public in ceea ce priveste remanierea de fiecare data”.

Mesajul premierului pentru ministrii

Luni, 2 august 2021, la Palatul Victoria a avut loc, potrivit relatarilor din presa, o sedinta care a avut ca unic punct rectificarea bugetara. Iar dupa, premierul a transmis un mesaj pe facebook in care arata ca nu toti membrii cabinetului i-au prezentat executia bugetara: “Inca astept ca TOTI ministrii sa prezinte executia bugetara pentru primul semestru”.

Interesant este de ce a tinut premierul sa le ceara public unora dintre membrii cabinetului sau sa prezinte executia bugetara si sa anunte ca exista restante, avand in vedere ca abia se intalnise cu acestia? Cu siguranta le-a spus asta si intre patru ochi.
In plus, Citu a mai anuntat ca solicita mai multa responsabilitate in cheltuirea banului public si atingerea tuturor tintelor din buget. Oare cui ministru arata seful Executivului pisica?

Iata mesajul lui Florin Citu:

“Am facut o prima varianta a rectificarii bugetare.
In cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor Coalitiei de guvernare.
Inca astept ca TOTI ministrii sa prezinte executia bugetara pentru primul semestru.
Pentru urmatoarele 6 luni, solicit mai multa responsabilitate in cheltuirea banului public si atingerea tuturor tintelor din buget, pe care ni le-am asumat la inceputul anului
”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani