Grid star
eveniment

ROMANIA SE IMPRUMUTA LA DOBANZI DE 20 ORI MAI MARI DECAT BULGARIA – Destinatia banilor: "secret de stat”

Premierul Florin Citu, mai nou si ministru de Finante, functie pe care a mai ocupat-o, trebuie sa raspunda la intrebarea care sta pe buzele a milioane de romani: ce se intampla cu banii imprumutati pe banda rulanta de Romania.

Avocatul Gheorghe Piperea trage un semnal de alarma si arata intr-o postare pe facebook ca datoria publica a Romaniei a ajuns la 100 de miliarde de euro:
„Juma’ de PIB”.

Piperea mai spune ca din acesti bani, 58 de miliarde de euro au fost luati cu imprumut de Citu in ultimele 18 luni. Avocatul mai spune ca dobanzile la aceste imprumuturi sunt de 20 de ori mai mari decat cele la care se imprumuta Bulgaria. Si se intreaba, la fel ca milioane de romani, unde se duc acesti bani:

„Secret de stat. Cred ca nici Werner nu stie”.

Iata postarea lui Gheorghe Piperea:

"100 de miliarde de euro - datoria publica a Romaniei. Juma’ de PIB. Din care 58 de miliarde de euro luati cu imprumut de Citu in ultimele 18 luni. Adica, mai mult de un sfert din PIB. Dobanzile - de 20 de ori mai mari decat cele la care se imprumuta Bulgaria.
Destinatia acestui munte de datorii?
Secret de stat. Cred ca nici Werner nu stie.

Intre timp, repetentul Ghinea mai cere o amanare a PNRR. Efectiv, Romania este ultima tara din UE care inca nu si-a facut temele ca sa ia bani din PNRR".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani