Grid star
eveniment

SALARIILE BUGETARILOR – Ministrul Muncii recunoaste ca situatia nu este chiar roza. Ce ar urma sa se intample

In plin scandal cu privire la salariile bugetarilor, considerate de unii prea mari, dar si in pline discutii privind taierea sporurilor, ministrul Muncii Raluca Turcan recunoaste ca situatia nu este chiar atat de roza.

Mai exact, Turcan a declarat la digi24 ca aproximativ 80.000 de angajati din sistemul public au salariul minim. Solutia ministrului: reasezarea pe grila de salarizare a celor foarte mici.

In ceea ce priveste sporurile bugetarilor, Turcan a declarat ca daca sunt conditii de munca extrem de dificile, nivelul sporurilor sa nu depaseasca 20% din salariul de baza.

Iata declaratiile facute de Raluca Turcan:

"Au fost sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorarii unor salarii pentru ca, pe fond, si in sistemul public exista foarte multe salarii mici. Avem aproximativ 80.000 de angajati cu salariul minim si atunci este firesc sa te gandesti daca nu mai degraba reasezi pe grila de salarizare anumite salarii, cele foarte mici, decat sa inventezi sporuri care fie nu-si au rostul, fie trebuie acordate intr-o suma fixa.
Daca sunt conditii de munca extrem de dificile, nivelul sporurilor sa nu depaseasca 20% din salariul de baza. Asa putem vorbi iar de echitate. 
Sistemul public trebuie indreptat si spre eficientizare, si spre satisfacerea cetateanului. Daca exista structuri supraaglomerate, atunci si ele trebuie eficientizate, adica omul sa fie platit exact pentru ce face".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani