Grid star
eveniment

SALARIILE BUGETARILOR - Datoria publica se indreapta catre 50% din PIB. Citu: “In sectorul public am inghetat salariile la inceputul anului”

Datoria publica a Romaniei a ajuns la 47,9% din PIB si posibil sa treaca de 50%. Daca se va intampla acest lucru, potrivit Legii responsabilitatii fiscal-bugetare, salariile bugetarilor se ingheata.

Iata prevederea din lege:

Art. 13:

“Daca datoria publica depaseste 50% din produsul intern brut, dar se situeaza sub 55% din produsul intern brut:

a) Guvernul prezinta public si aplica in cel mai scurt timp un program pentru reducerea ponderii datoriei publice in produsul intern brut;

b) programul prevazut la lit. a) cuprinde, fara a se limita la acestea, si masuri care determina inghetarea cheltuielilor totale privind salariile din sectorul public”.

Intrebat miercuri, 21 iulie 2021, cum va proceda daca datoria va depasi 50% din PIB, Citu a raspuns ca oricum salariile bugetarilor au fost inghetate la inceputul anului:

“Deci nu aici este problema”.

Iata intrebarea adresata premierului:

Datoria publica a ajuns la 49,7 %din PIB. La 50% salariile ar trebui inghetate, asa spune legea. Cum veti proceda?.

Iata raspunsul lui Florin Citu:

Sa ajungem la 50% intai. Nu stiu daca vom ajunge la 50%, vom vedea cand ajungem la 50%. Este o recomandare, nu este o lege, vom vedea ce se va intampla atunci. Va aduc aminte ca in sectorul public am inghetat salariile la inceputul anului. Deci nu aici este problema.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani