Grid star
antreprenoriat

SE ANUNTA O NOUA CRESTERE A PRETURILOR – Constructiile, unul din domeniile in care se va intampla acest lucru. Raportul managerilor (Document)

Managerii anunta cresteri accentuate de preturi in constructii si comertul cu amanuntul, reiese in urma unei "anchete de conjunctura”. Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor din servicii vor avea tendinta de crestere.

Potrivit Instututului National de Statistica, managerii estimeaza o crestere moderata a activitatii in comertul cu amanuntul si relativa stabilitate a numarului de salariati in industria prelucratoare, constructii si servicii. Dar si crestere accentuata a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul

Industrie prelucratoare

In cadrul anchetei de conjunctura din luna august 2022, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +3%). Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +35%).

Constructii

Potrivit estimarilor din luna august 2022, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -2%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere accentuata a acestora (sold conjunctural +44 %).

Comert cu amanuntul

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +10%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +14%). Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere accentuata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +49%).

Servicii

Conform estimarilor din luna august 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +5%). Se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -1%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere (sold conjunctural +24%).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani