Grid star
eveniment

SE CER VOUCHERE DE VACANTA – Cadrele medicale reclama discriminarea in raport cu alti bugetari. Vor ca banii sa fie alocati de la bugetul de stat

Cadrele medicale solicita finantarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanta. Federatia Sanitas arata ca in acest moment salariatii din sanatate sunt singurii bugetari care nu beneficiaza de acest tip de finantare pentru voucherele de vacanta.

Potrivit sindicalistilor, pentru toate celelalte categorii de angajati din sistemul public, autoritatile au gasit resurse financiare. Sanitas arata ca atat timp cat finantarea voucherelor de vacanta este lasata la latitudinea ordonatorului de credite, cele mai multe spitale nu-si permit sa mai aloce bani pentru acestea, atata timp cat isi acopera cu greu cheltuielile pentru functionarea de zi cu zi. Sindicalistii reclama discriminare in raport cu ceilalti bugetari. In plus, se intreaba de ce exista un proiect de lege in Parlament privind acordarea tichetelor de vacanta in mediul privat din bani publici, daca nu ar exista surse de finantare.

Iata anuntul Sanitas:

"De ce solicitam finantarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanta?

Pentru ca in acest moment salariatii din Sanatate sunt singurii bugetari care nu beneficiaza de acest tip de finantare pentru voucherele de vacanta.

Pentru toate celelalte categorii de angajati din sistemul public, autoritatile au gasit resurse financiare. Pentru sistemul public de sanatate, aceste resurse nu se gasesc din 2018!

Atat timp cat finantarea voucherelor de vacanta este lasata la latitudinea ordonatorului de credite, evident ca cele mai multe spitale nu-si permit sa mai aloce bani pentru acestea, atata timp cat isi acopera cu greu cheltuielile pentru functionarea de zi cu zi!

Argumentele SANITAS in favoarea finantarii voucherelor de vacanta de la bugetul de stat:

1. Exista resurse disponibile pentru celelalte categorii de salariati bugetari –De ce autoritatile practica aceasta discriminare?

2. Voucherele de vacanta au rolul de a sustine refacerea fizica si psihica a angajatilor care duc greul unui sistem care lucreaza ‘la foc continuu’, care a facut fata unei pandemii mondiale, care asigura starea de sanatate a populatiei acestei tari. Tocmai in acest sistem si pe seama acestor angajati s-au gandit autoritatile sa faca ‘economii’.

3. Daca nu ar exista surse de finantare de la bugetul de stat pentru voucherele de vacanta din Sanatate, cum explica autoritatile intentia Senatului de a discuta un proiect de lege privind acordarea de vouchere de vacanta finantate din bugetul de stat pentru angajatii din mediul privat?”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani