Grid star
antreprenoriat

SE FAC BANI DIN TELEVIZIUNE - S-a marit cifra de afaceri. Vedeti restul domeniilor care sunt pe crestere (Document)

Infloresc afacerile din televiziune, dar nu numai. In luna iunie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, a crescut, in termeni nominali, fata de luna mai 2023, atat ca serie bruta cu 3,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,9%. Pe primul loc sunt activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune.

Fata de iunie 2022, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in luna iunie 2023 a crescut, in termeni nominali, atat ca serie bruta cu 12,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,6%.

Potrivit Institului National de Statistica, in perioada ianuarie-iunie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, a crescut, in termeni nominali, fata de perioada similara din 2022, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 16,1%, respectiv cu 17,3%.

Iunie 2023 comparativ cu mai 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna iunie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,8%, datorita cresterii cifrei de afaceri din:

-activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune;

-difuzare si transmitere de programe (+13,3%):

-activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+6,9%);

-alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+6,4%);

-activitatile de comunicatii (+1,7%).

Activitatile de transporturi au scazut cu 0,8%. Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,9%.

Iunie 2023 comparativ cu iunie 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,6%, datorita cresterii cifrei de afaceri din:

-activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; -difuzare si transmitere de programe (+24,3%);

-alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+18,6%);

-activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+12,5%);

-activitatile de transporturi (+7,2%):

-activitatile de comunicatii (+3,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,6%.

Majorare cu 16%

In perioada ianuarie-iunie 2023, comparativ cu aceeasi perioada din 2022, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, s-a majorat in termeni nominali, pe ansamblu, cu 16,1%, datorita cresterilor inregistrate la cifra de afaceri din:

-alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+20,4%);

-activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+17,7%);

-activitatile de transporturi (+13,9%);

-activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+7,7%);

-activitatile de comunicatii (+3,8%). cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 17,3%.

*Cititi aici datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani