Grid star
business capital

SECTORUL ENERGETIC IA AMPLOARE – Proiecte strategice prin Initiativa celor Trei Mari

Sectorul energetic ia amploare, prin Initiativa celor Trei Mari (I3M), care vizeaza dezvoltarea de proiecte strategice.

Mai exact, a avut loc o intrevedere, miercuri, 07 octombrie 2020, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, intre Dan Dragos Gragan (secretar de stat in cadrul Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA), Cornel Feruta (secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, respectiv reprezentanti ai EximBank.

Dupa cum reiese din comunicatul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA) emis miercuri, 07 octombrie 2020, in cadrul intalnirii s-a discutat despre proiectele propuse de catre Initiativa celor Trei Mari (I3M), proiecte ce urmeaza a fi promovate la Summit-ul Initiativei celor Trei Mari de la Tallinn, Estonia, programat la data de 19 octombrie 2020.

De retinut este faptul ca la Tallinn, va avea loc cel de-al cincilea Summit al I3M. In cadrul evenimentului vor participa sefi de state si guverne din cele 12 tari care sunt situate intre Marile Baltica, Neagra si Adriatica.

Vorbim despre urmatoarele state:

- Estonia;

- Letonia;

- Lituania;

- Polonia;

- Cehia;

- Slovacia;

- Ungaria;

- Slovenia;

- Austria;

- Croatia;

- Romania;

- Bulgaria.

Mai precis, I3M are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii in sectoarele energiei, transporturilor si digitalului, vizand noi investitii, crestere economica si securitate energetica, mai este subliniat in comunicatul emis de MEEMA.

*Cititi aici comunicatul integral emis de MEEMA

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani