Grid star
business capital

TUNUL DE 250 MILIOANE EURO – Fostul sef CNAS Lucian Duta detoneaza guvernul Citu: „Se iau banii de la gura saracilor si se dau unor sobolani uriasi care se intituleaza pompos 'dezvoltatori de servicii medicale private'. Ce privat esti tu daca fara sa furi

Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR al lui Florin Citu a dat un tun de 250 de milioane de euro in sedinta de miercuri, 16 iunie 2021. Acuzatia vine din partea unui fost secretar de stat.

Este vorba despre medicul chirurg Lucian Duta (foto), fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Joi, 17 iunie 2021, intr-o postare pe Facebook, Duta a avertizat ca in sedinta din ziua precedenta, Executivul a conectat privatii din sanatate la bugetul de stat, dandu-le uriase sume de bani care ar fi putut fi folosite pentru finantarea serviciilor de sanatate destinate romanilor nevoiasi.

Chiar daca Duta nu mentioneaza, este vorba despre o hotarare de Guvern care modifica articolul 25 din HG nr. 155 din 30 martie 2017 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2017 si 2018. Totodata, noua hotarare de Guvern prelungeste termenul de aplicare a celei vechi.

Iata mesajul fostului sef CNAS Lucian Duta:

Sobolanii uriasi

250 de milioane de euro! Atat este valoarea tunului dat ieri de guvernul de taratoare aflat la carma Romaniei. Bani care au plecat din sistemul public de sanatate (si care trebuiau sa finanteze servicii gratuite pentru toti) catre sistemul privat de sanatate care desigur va produce servicii doar pentru cei care-si permit, deoarece, in mod logic, privatii isi vor pune in plus coplata fara numar!

Cu alte cuvinte: se iau banii de la gura saracilor si se dau unor sobolani uriasi care se intituleaza pompos 'dezvoltatori de servicii medicale private'. Ce privat esti tu, ma, daca fara sa furi bani publici nu valorezi nici cat o ceapa degerata!? Unde s-a mai vazut sistem privat de sanate dezvoltat pe spinarea banilor publici?

Cam asa se fac politici publice in Romania de catre un guvern de tradatori si care-si bat joc de noi. Intre timp, sobolanii uriasi rad satisfacuti, cu burtile lor mari si cu aerele lor de mari oameni de afaceri!

Sa ne pregatim incet sa murim in liniste. Tacerea noastra ne va costa mult, acum si in viitor. Victoria rozatoarelor ni se datoreaza!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani