Grid star
eveniment

SPALARE DE BANI IN GUVERNUL ORBAN – Liderul Pro Romania, Victor Ponta, demasca afacerea Unifarm

Guvernul Orban a facut spalare de bani. Acuzatia extrem de grava a fost lansata de presedintele Pro Romania, fostul premier Victor Ponta (foto).

In discursul sustinut luni, 6 iulie 2020, in Parlament, cu ocazia audierii premierului Ludovic Orban in legatura cu afacerea Unifarm anchetata de DNA (click aici pentru a citi), Victor Ponta a prezentat in detaliu spalarea de bani care ar fi fost comisa in acest caz. In sustinerea sa, Ponta a invocat raportul Curtii de Conturi care a descoperit nereguli in legatura cu tranzctiile facute de Unifarm cu Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste achizitia de masti de protectie.

Redam declaratiile lui liderului Pro Romania Victor Ponta:

“Haideti sa va critice si cineva care nu v-a votat, eu si colegii mei de la Pro Romania nu v-am votat ca prim-ministru, nu v-am votat nici proiectele ciudate, aberante cu care ati venit, si bine am facut ca v-am spus atunci ca virusul Lucovid Orban va ucide mai mult in Romania decat Covid-19. Ati reusit sa ucideti toate firmele romanesti, ati lasat toti romanii cu ratele la banca, cu amenzi la stat, practic fara viitor. (…)

M-am hotarat sa va citesc ceva cu care aveti directa legatura. Ordonanta 29 din 2020, din 18 martie, adoptata de dumneavoastra, spune asa: 'Ministerul Finantelor Publice poate acorda la solicitarea companiei nationale Unifarm un imprumut din venituri din trezorerie de 1.150.000.000 lei'. Deci Unifarmul l-ati sponsorizat din bani de la trezorerie, bani publici, pe care sigur ar trebui sa-i puneti inapoi, dar cu banii oamenilor, ai romanilor.

Dupa care va citesc ceva ce iarasi are legatura cu dumneavoastra. De data asta este din raportul Curtii de Conturi, si spune asa: 'Unifarm SA a procedat la vanzarea de masti catre Ministerul Sanatatii cu un adaos comercial de 71%, comparativ cu adaosul comercial comercial de 12,90% practicat de catre Unifarm la comercializarea produselor specifice combaterii pandemiei. Astfel, prin achizitia la preturi superioare Ministerul Sanatatii a cheltuit suplimentar suma de 2.875.000 de euro, reprezentand diferenta de adaos comerical'. Sa explic: din bani publici, ati imprumutat Unifarm, Unifarm a cumparat si cumpara masti de la prietena dumneavoastra si prietenii dumneavoastra, pe care nu-i cunoasteti ca ati lucrat cu ei, dupa care Unifarmul vinde Ministerului Sanatatii cu 70% adaos. Asta se numeste spalare de bani”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani