Grid star
business capital

SPECULA, CARTEL, JAF – In timp ce in Europa preturile la energie si gaz au crescut cu cel mult 14%, in Romania sunt de cinci ori mai mari decat la inceputul anului. Gazul se vinde in Europa cu 30 lei/MWh, dar in Romania cu 560/MWh

Specula, cartel si jaf. Asta se intampla in Romania. In timp ce in Europa preturile la energie si gaz au crescut cu cel mult 14%, in Romania preturile sunt de cinci ori mai mari decat la inceput de an. Gazul se vinde in Europa cu 30 lei/MWh, dar in Romania cu 560/MWh.

Datele au fost oferite de economistul Adrian Caciu (foto), care acuza Guvernul Romaniei ca este partas la saracirea romanilor. De asemenea, Caciu lanseaza un atac extrem de dur la adresa companiilor de pe piata energiei, pe care le acuza de santaj.

Pe langa plafonarea preturilor la energie si gaze, Adrian Caciu cere supraimpozitarea “mafiotilor”, cu trimitere la companiile care au umflat preturile in mod nejustificat, dar si cresterea productiei interne realizate de societatile romanesti. “Plafonarea este imperios necesara. Supraimpozitarea mafiotilor la fel. Cresterea productiei interne realizate de companiile romanesti la fel. Daca italienilor, francezilor sau rusilor din piata energiei le pute chestia asta, sa plece din Romania. Sa preia tot companiile care raman iar economia si romanii sa plateasca pretul de la inceput de an 2021. Stiu ca Engie anunta ca un fel de santaj ca pleaca. Plecati”, scrie Adrian Caciu, intr-un comentariu pe pagina sa de Facebook.

Iata postarea economistului Adrian Caciu:

Derapajul este major. Ofertele la gaz si electricitate sunt si de 5 ori mai mari decat preturile de inceput de an. Enel ofera energie electrica si cu 965 lei/MWh iar Engie ofera gaze si cu 560 lei/MWh. In Europa, atat de des invocata de mafioti si de trompetele lor publice, preturile au crescut doar cu 7-14%. In Romania cresc si cu 500%. Diferenta este majora!

Este doar specula. Cartel. Jaf! Guvernul e partas pentru ca stia ce se intampla si nu a actionat. Plafonarea este imperios necesara. Supraimpozitarea mafiotilor la fel. Cresterea productiei interne realizate de companiile romanesti la fel. Daca italienilor, francezilor sau rusilor din piata energiei le pute chestia asta, sa plece din Romania. Sa preia tot companiile care raman iar economia si romanii sa plateasca pretul de la inceput de an 2021. Stiu ca Engie anunta ca un fel de santaj ca pleaca. Plecati.

Preia statul actiunile sale si monopolul de furnizare, preia clientii si va gestiona statul furnizarea de gaze, cumparand de la Romgaz si OMW. Iar daca Engie vrea daune, verificam contractul de privatizare vedem ca nu si-au indeplinit cauzele si ii punem sa plateasca ei daune, inclusiv cele cauzate de monopolul speculativ. Solutii sunt. Santajistii si mafiotii trebuie sa dispara.

Vreti sa stiti realitatea? Gazul se vinde in Europa cu 30 de lei/MWh. Cum ajunge sa fie facturat gaz in Romania cu 560 lei/Mwh? Castiga Putin? Via Franta, via Austria. Asta vrea dreapta? Sa castige rusii?”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani