Grid star
eveniment

SUBVENTIILE PENTRU CALDURA – Romanii ar putea plati facturi uriase de la iarna (Document)

Vesti proaste pentru sute de mii de romani. Proiectul de lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie se afla in Senat, iar daca acesta va fi adoptat, sute de mii de romani ar putea plati facturi cel putin duble, si asta pentru ca depasesc venitul pana la care se acorda subventia.
Potrivit prevederilor proiectului, ajutorul pentru incalzire se acorda in functie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie sau al persoanei singure, prin compensarea procentuala a cheltuielilor pentru incalzire, dar nu mai putin de 10%, aplicata asupra valorii de referinta.

Astfel, venitul mediu net lunar pana la care se acorda ajutorul pentru incalzire este de 810 lei/persoana in cazul familiei, si de 1445 lei in cazul persoanei singure. Cei care se incadreaza vor primi 250 de lei pe lună pentru gaze naturale și 500 de lei pe lună pentru energie electrica

Iata articolul respectiv:

Ajutorul pentru incalzire se acorda in functie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie sau al persoanei singure, prin compensarea procentuala a cheltuielilor pentru icalzire, dar nu mai putin de 10%, aplicata asupra valorii de referinta. Formula de calcul se stabileste prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
Venitul mediu net lunar pana la care se acorda ajutorul pentru incalzire este de 810 lei/persoana in cazul familiei si de 1445 lei in cazul persoanei singure. Valoarea de referinta, in functie de sistemul de incalzire utilizat este: a) de 250 lei/luna pentru gaze naturale; b) de 500 lei/luna pentru energie electrica; c) de 80 lei/luna pentru combustibili solizi si/sau petrolieri.
Pentru energia termica, valoarea de referinta a ajutorului pentru incalzire se stabileste, lunar, in limita consumului mediu si in functie de pretul local al energiei termice facturate populatiei.

*Cititi aici proiectul de lege

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani