Grid star
eveniment

SURPRIZE LA BUCHARESTFOODSUMIT - Directorul general al Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti – Maracineni, cercetare de exceptie

Mihail Coman (foto), directorul general al Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura (ICDP) Pitesti – Maracineni, pregateste un sir de surprize pozitive pentru si pana in octombrie! Cercetare de exceptie cu rezultate foarte bune in plantatiile multor firme care se ”nutresc” din Izvorul de la Maracineni!, potrivit Bucharestfoodsumit.ro.

Cea de-a V-a editie a BucharestFoodSummit.ro 2022, evenimentul toamnei 2022 la Bucuresti, a dus laolalta antreprenori mari, fermierii, retailerii, proprietari din HoReCa, academicieni si cercetatorii de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti” (ASAS), locul unde se traseaza liniile strategiei de maine a agribusiness-ului romanesc.

Provocari multiple

Potrivit foodiz.ro, confruntati cu provocari multiple – inflatia accelerata si explozia preturilor, razboiul din Ucraina si instabilitatea securitatii, perturbarea lanturilor globale de aprovizionare, criza energetica si criza climatica – acestia au incercat sa identifice solutiile care sa le permita sa mearga mai departe.
"A fost alaturi de noi ministrul agriculturii Petre Daea, care a adus ‘'salutul de respect’' fermierilor romani, celor care ne pun pe masa hrana cea de toate zilele, si a oferit propuneri de business major, solutii si bani disponibili pentru actorii implicati pe lantul alimentar, de la producator si pana la ultima veriga, comerciantul care pune produsul pe raft. A venit si cu o veste extraordinara: primul contract semnat de Casa de Comert Agroalimentar Unirea cu un retailer. Un nou inceput, dar si un parteneriat, speram noi, de durata, menit sa dea un plus de valoare muncii micilor producatori romani".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani