Grid star
eveniment

TARICEANU CONTRA CITU – Liderul ALDE acuza: Florin Citu se razbuna pe romani

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu (foto) il acuza pe ministrul de Finante Florin Citu ca refuza sa puna in aplicare pentru o lege care i-ar ajuta pe sute de mii de romani.

Tariceanu aminteste ca in 21 mai 2020 a intrat in vigoare Legea 62/2020 care permite amanarea platii chiriilor, dar nici pana in prezent ministerul de Finante nu a facut normele de aplicare, astfel ca legea nu este functionala.

Presedintele ALDE arata intr-o postare pe Facebook ca daca legea ar putea fi aplicata, sute de mii de romani care au intrat in somaj tehnic sau si-au pierdut locul de munca, dar si miciile companii, ar fi ajutati si ar beneficia de o gura de oxigen.

Calin Popescu Tariceanu precizeaza ca legea nu a fost facuta de guvernul Orban, ci de opozitie, motiv pentru care Florin Citu refuza sa faca normele de aplicare: “Daca ar fi rost de ceva voturi sau, si mai bine, de niste banuti pentru partid, ne-am mai gandi!”.

Iata postarea facuta pe Facebook de Calin Popescu Tariceanu:

Din data de 21 mai a intrat in vigoare legea care permite amanarea platii chiriilor, dar nici acum Ministerul de Finante nu a facut normele de aplicare.

Legea 62/2020, care permitea amanarea platii chiriilor in perioada starii de urgenta, este o masura care ar fi dat o gura de aer nu doar sutelor de mii de romani care au intrat in somaj tehnic sau si-au pierdut locul de munca, dar si zecilor de companii mici care s-au aflat in imposibilitatea de a functiona, dar ale caror chirii curgeau conform contractului.

Sigur, aceasta lege are un mare defect, acelasi pe care il au si legea dublarii alocatiilor pentru copii si cea a maririi pensiilor: ea nu a fost facuta de guvernul Orban, ci de opozitie, motiv pentru care dl Citu refuza sa-i faca norme de aplicare.

Cam asta e politica guvernului PNL: daca nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne intereseaza sa facem ceva pentru voi! Daca ar fi rost de ceva voturi sau, si mai bine, de niste banuti pentru partid, ne-am mai gandi!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani