Grid star
eveniment

TRICOLOR PENTRU PRODUSELE ROMANESTI – Senatul a adoptat legea care sustine productia autohtona: "Pentru consumator, este important sa primeasca informatii clare si complete despre originea si provenienta materiilor prime folosite” (Document)

Senatul a adoptat un proiect de lege extrem de binevenit pentru sustinerea produselor romanesti. Astfel, operatorii economici vor fi obligati sa se asigure ca produsele provenite din materii prime romanesti sunt semnalizate prin aplicarea drapelului national, astfel incat acestea sa poata fi identificate mai usor de catre cumparatori.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de act normativ are in vedere promovarea produselor realizate din materii prime nationale, astfel incat acestea sa fie usor de remarcat printre alte produse aflate la comercializare.

"In cadrul pietei, informarea consumatorilor se asigura prin intermediul publicitatii si al sistemului de etichetare. Astfel, publicitatea are menirea de a asigura cunoasterea existentei diferitelor produse si a sortimentelor acestora, axandu-se pe comunicarea noutatilor, in timp ce etichetarea este destinata sa permita cunoasterea marcii, a naturii produselor, greutatea, pretul, data limita de consum, a modalitatilor de folosire. Astfel, pentru consumator este important sa primeasca informatii clare si complete despre originea si provenienta materiilor prime folosite la fabricarea produselor”, se arata in expunerea de motive.

​ Cea mai mare amenda, 100.000 lei

Exista si sanctiuni. Astfel, nerespectarea prevederilor se sanctioneaza cu amenda intre 1.000-10.000 lei pentru operatorii economicii care au realizat pe teritoriul Romaniei in anul financiar anterior sanctionarii o cifra de afaceri anuala neta de pana la 2 milioane euro, echivalent in lei la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei.

Nerespectarea prevederilor se sanctioneaza cu amenda intre 10.000-100.000 lei pentru pentru operatorii economici care au realizat pe teritoriul Romaniei in anul financiar anterior sanctionarii o cifra de afaceri anuala neta de la 2 milioane euro pana la 50 milioane euro, echivalent in lei, la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani