Grid star
eveniment

TURISMUL ROMANESC VA PIERDE IN FATA CELUI BULGARESC – In timp ce Guvernul Romaniei se gandeste sa prelungeasca restrictiile, Bulgaria planuieste sa atraga turisti din toate tarile vecine

Guvernul Romaniei va sabota si mai grav turismul autohton decat a facut-o pana acum daca va prelungi restrictiile starii de alerta. Unul dintre motive consta in faptul ca romanii vor alege sa-si petreaca vacantele in alte tari, care au inteles sa-si deschida portile.

Unul dintre aceste state este chiar Bulgaria, care deja urmareste sa atraga turisti din toate tarile vecine. Insusi ministrul Turismului, Nikolina Angelkova (foto), a declarat vineri, 12 iunie 2020, ca a discutat cu mai multi reprezentanti ai institutiilor si companiilor din Romania, Grecia, Germania, Polonia, Turcia, Israel, precum si din alte state, despre iesirea din criza provocata de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Novinite, preluata de Agerpres.

Partenerii mei confirma ca perspectivele Bulgariei ca destinatie turistica sunt optimiste, deoarece suntem printre tarile cu masuri eficiente de prevenire a raspandirii pandemiei. In cadrul discutiilor, principalii tour-operatori din aceste state ne-au informat ca intentioneaza sa ofere zboruri charter spre Bulgaria de la inceputul acestei luni si inceputul lunii viitoare. Ne concentram pe turistii din Bulgaria si pe cei din tarile vecine si, desigur, pe oaspetii de pe pietele turistice din UE, care au o importanta semnificativa pentru Bulgaria si care au o situatie epidemica similara”, a afirmat Angelkova.

Miercuri, 10 iunie 2020, Parlamentul Bulgariei a aprobat initiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru restaurante si servicii de catering pana de la 20% la cel mult 9%, incepand din luna iulie a acestui an, in ideea de a ajuta industria ospitalitatii sa isi revina dupa pandemie. Reducerea nu va afecta si bauturile alcoolice vandute in restaurante si de serviciile de catering, care vor fi supuse in continuare unei cote de TVA de 20%.

Recent, Nikolina Angelkova a explicat ca daca un turist strain are simptome de coronavirus in timp ce se afla in Bulgaria, el va fi separat de ceilalti turisti, dar hotelul nu va fi inchis.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani