Grid star
eveniment

VACCINARE, TESTARE PE BANI PROPRII, SAU ACASA? - Proiectul este la guvern. Opozitia reactioneaza: „Nimeni nu poate fi constrans sa se vaccineze!”

Angajatilor centrelor sociale care au contact cu persoanele beneficiare ar putea sa le fie interzis accesul la locul de munca daca nu sunt vaccinati sau daca nu se testeaza periodic, pe cheltuiala lor. Asta prevede proiectul de lege discutat in prima lectura in sedinta de guvern de saptamana trecuta (click aici pentru a citi).

Se cere insa si testarea obligatorie pentru alte categorii profesionale, pe banii proprii.

Iar Opozitia reactioneaza.

Senatorea Gabriela Firea spune ca este total gresita intentia guvernului de a obliga personalul din domenii vitale sa se testeze pe banii proprii.
Firea scrie intr-o postare pe facebook ca toti cei care nu s-au vaccinat, n-au trecut prin boala si lucreaza in domenii esentiale-profesori, medici, asistenti sociali, pompieri, politisti-trebuie sa aiba acces gratuit/facil la teste pentru a-si exercita profesia in conditii cat mai sigure, inclusiv pentru cei cu care interactioneaza.
.

Iata comentariul Gabrielei Firea:

"Total gresita intentia guvernului de a obliga personalul din domenii vitale sa se testeze pe banii proprii. Adica medici, asistenti, profesori, pompieri etc. Testarea are rol cheie in combaterea pandemiei, cel putin la fel de important precum vaccinarea. Asa dupa cum vaccinarea este/trebuie sa fie accesibila tuturor, inclusiv in mediul rural si testarea ar trebui sa fie accesibila tuturor.
Nimeni nu poate fi constrans sa se vaccineze! In Romania, vaccinarea NU este obligatorie!
NU e normal ca statul roman sa-si forteze cetatenii din domenii esentiale sa se vaccineze, impunandu-le costurile prohibitive ale testarii!
De altfel, chiar si Organizatia Mondiala a Sanatatii se opune vaccinarii obligatorii impotriva COVID!
Toti cei care nu s-au vaccinat, n-au trecut prin boala si lucreaza in domenii esentiale-profesori, medici, asistenti sociali, pompieri, politisti-trebuie sa aiba acces gratuit/facil la teste pentru a-si exercita profesia in conditii cat mai sigure, inclusiv pentru cei cu care interactioneaza.
Statul roman, societatea romaneasca, au nevoie ca aceste categorii profesionale esentiale sa lucreze nu sa fie silite sa plateasca un cost prohibitiv al testelor impuse de certificatul verde, fara de care nu mai po
t lucra”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani