Grid star
criptomonede

AGONIE SI EXTAZ PE PIATA CRIPTO – Bitcoin pierde 10.000 de dolari in 24 de ore. Informatiile care au declansat panica vin de la Trezoreria SUA

Extazul” declansat in piata cripto de listarea din 14 aprilie a platformei de tranzactionare Coinbase pe bursa americana Nasdaq a adus Bitcoin la un nou record istoric de aproape 65.000 de dolari. Insa frenezia a durat doar cateva zile. Bitcoin a scazut dramatic duminica, 18 aprilie, pana la un minim de 52.829 dolari, dupa o serie de informatii cvasioficiale vehiculate in piata cu privire la o noua runda de reglementare „dramatica” a criptomonedelor. Un executiv al Forumului Economic Mondial (WEF) a dezvaluit pentru Bloomberg ce pregatesc autoritatile americane.

Bitcoin a scazut la minimul ultimelor trei saptamani duminica, dupa bula speculativa frenetica ce a adus pe val si criptomonedele alternative (altcoins), in urma debutului recent al Coinbase pe Nasdaq.

Cea mai mare criptomoneda dupa valoarea de piata a scazut de la aproximativ 60.000 dolari la 52.148 dolari in doar 15 minute in timpul sesiunii asiatice, lichidand pozitii in valoare de aproape 4 miliarde dolari pe piata instrumentelor derivate, potrivit lui Ryan Watkins, de la Messari, citat de coindesk.com

Desi nu se cunoaste motivul exact al prabusirii bruste, starea de spirit a pietei ar fi putut sa se inrautateasca din cauza zvonurilor conform carora Trezoreria SUA intentioneaza sa taxeze mai multe institutii financiare care si-au plasat economiile in criptomoneda, conform legislatiei pentru prevenirea spalarii banilor. CoinDesk nu a putut verifica in mod independent nicio actiune guvernamentala in asteptare”, noteaza publicatia specializata pe piata criptoactivelor.

Autoritatile americane „ameninta” cu impozitarea drastica a castigurilor cripto

Reamintim ca pretul bitcoin a urcat la aproape 65.000 de dolari pe bitcoin saptamana 12-18 aprilie, in crestere cu aproximativ 800% fata de aceeasi perioada a anului trecut, inainte de a se prabusi brusc - investitorii incercand sa testeze unde ar putea fi „varful” sustenabil al pretului Bitcoin.

Zvonurile privind reglementarile pregati de de autoritatile americane sunt sustinute si de un executiv al Forumului Economic Mondial (WEF), care a avertizat ca sectorul in plina expansiune al bitcoinului si criptomonedelor ar putea fi lovit in curand de o runda de reglementare „dramatica”.

Vom vedea o alta runda de incercari destul de dramatice de reglementare a acestui spatiu al criptomonedelor”, a declarat Sheila Warren, sefa WEF pentru date, blockchain si active digitale si membru al comitetului executiv al acestuia, in cadrul unui seminar online Bloomberg, potrivit forbes.com.

Intrucat exista din ce in ce mai multa activitate in aceste spatii cripto, exista un semnal de cerere din ce in ce mai mare pentru ca autoritatile de reglementare sa se angajeze si sa se implice”, a adaugat Warren.

Banca centrala a Turciei a interzis utilizarea bitcoin si a criptomonedelor pentru plati

Saptamana aceasta, banca centrala a Turciei a interzis utilizarea bitcoin si a criptomonedelor pentru plati, provocand o vanzare masiva de bitcoin, care a determinat prabusirea criptomonedei. In martie 2021, mass media a anuntat ca India urmeaza sa propuna o lege care interzice criptomonedele si ar putea incepe amendarea oricui tranzactioneaza sau detine bitcoin si alte jetoane digitale.

Pe de alta parte, bitcoinul s-a confruntat cu critici cu privire la consumul sau ridicat de energie - care urmeaza sa creasca daca pretul bitcoin continua sa creasca - si utilizarea sa de catre extremisti pentru a se sustrage supravegherii finantarii activitatilor teroriste.

Cu toate acestea, in ciuda avertismentului lui Warren, ea este inca optimista in ceea ce priveste piata bitcoin si a criptomonedelor chiar si dupa uriasa crestere a preturilor, mai noteaza forbes.com.

Raliul masiv al Bitcoin din 2021 a ajutat intreaga piata a criptomonedelor sa atinga 2 trilioane de dolari in ultimele luni. Bitcoin s-a tranzactionat cu peste 60.000 de dolari in zilele care au precedat listarea Coinbase si a inregistrat un record de 64.801 dolari pe 14 aprilie.

La ora redactarii acestui articol, Bitcoin se tranzactioneaza in jurul valorii de 53.000 de dolari, reprezentand o scadere de 13,27% in ultimele 24 de ore, in timp ce Ethereum (ETH), a doua cea mai mare moneda virtuala din lume a scazut cu aproape 15%, ajungand sa se tranzactioneze cu circa 2000 de dolari.

Toate criptomonedele (altcois) inregistreaza in acest moment un declin major, conform datelor CoinDesk.

https://www.forbes.com/sites/forbes-personal-shopper/2021/04/16/best-sound-machines-for-sleeping/?

https://www.coindesk.com/bitcoin-price-falls-8k-to-3-week-low-altcoins-crash

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani