Grid star
criptomonede

AMENINTARI CU MOARTEA DUPA CE MUSK A „DEMOLAT” DIN NOU BITCOIN – Piata cripto pierde 200 miliarde de dolari de la o replică pe Twitter a șefului Tesla

Elon Musk a „recidivat” pe Twitter cu un alt mesaj care a costat piata cripto sute de miliarde de dolari. Aceasta dupa ce anuntul ca Tesla nu mai accepta Bitcoin pentru masinile sale electrice a pus, saptamana trecuta, o presiune uriasa pe Bitcoin. Luni, 17 mai, Musk a dat de inteles, intr-o replica pe Twitter, ca intentioneaza sa vanda plasamentele de 1,5 miliarde de dolari ale Tesla in Bitcoin. Cateva minute mai tarziu, pretul criptomonedei a scazut sub 42.000 de dolari, minimul ultimelor 3 luni.

Agonia a cuprins intreaga piata a criptomonedelor, iar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) si Cardano (ADA) au pierdut intre 7% si 10% din valoare in mai putin de 24 de ore.

Volumul tranzactiilor a crescut cu 30% in ultimele 24 de ore, potrivit coinmarketcap.com, iar retelele blockchain s-au „incins” sustinand exchange-uri de 250 miliarde dolari. Majoritatea exit-uri. In total, piata a pierdut 200 miliarde dolari intr-o singura zi.

Elon Musk a declansat agonia cu un singur cuvant: Indeed (Intr-adevar)

A fost nevoie de un singur cuvant al multimiliardarului pentru a destabiliza piata. El a confirmat pe Twitter speculatiile unui alt utilizator Twitter, CryptoWhale (n.r. In limbajul cripto aceasta inseamna ca este vorba despre o persoana cu detineri majore in criptomoneda), care a afirmat ca Tesla si-a vandut detinerile in BTC.

Detinatorii de bitcoin isi vor da palme trimestrul urmator, cand vor afla ca Tesla a vandut restul detinerilor ei. Tinand cont cata ura este la adresa lui Elon Musk, n-as da vina pe el”, a scris CryptoWhale pe Twitter.

Intr-adevar”, a replicat Musk.

De la acest cuvant, Bitcoin a intrat intr-un declin accelerat pe care nu a reusit sa il recupereze integral nici cand, ulterior, Musk a dezmintit, tot pe Twitter, propria sa afirmatie.

Tesla nu a vandut niciun bitcoin”, a dezmintit Musk ulterior.

Insa dezmintirea nu a fost de natura sa repuna Bitcoin in jurul valorii de 50.000 de dolari pe care o sustinea anterior. Astfel, criptomoneda s-a stabilizat luni dupa amiaza, insa in jurul valorii de 45.000 de dolari. Practic, declaratiile succesive a lui Musk au smuls peste 20%, adica aproximativ 10.000 de dolari din valoarea de piata a Bitcoin intr-un interval de doar cateva zile.

Amenintari cu moartea dupa declaratiile lui Musk

Ulterior, CryptoWhale a scris ca a primit amenintari cu moartea dupa ce Musk i-a confirmat intentia sa de a vinde cele aproximativ 1,5 miliarde de dolari in BTC detinute in prezent de Tesla.

Imediat dupa ce Elon Musk mi-a raspuns, am primit mii de amenintari cu moartea, incercari nereusite de a-mi sparge contul si zvonuri false despre mine raspandite de catre cei mai puternici jucatori din Bitcoin. Respect pe toata lumea, indiferent daca nu sunteti de acord cu mine! Acesta este doar un comportament trist” , a scrisCryptoWhale, care se autodescrie ca fiind un analist cripto experimentat.

Declaratia de intentie de vanzare de bitcoin vine la cateva zile dupa ce Musk a spus ca Tesla intentioneaza mai degraba sa mentina bitcoinii pe care deja ii are si sa ii foloseasca in tranzactii cand ”minarea” lor va trece pe o energie mai sustenabila. Tesla nu a comentat oficial imediat speculatiile de luni dimineata. Miliardarul a fost acuzat anterior ca manipuleaza pretul pentru a cumpara criptomoneda la pret redus.

Tesla a facut profit de 101 milioane dolari dupa ce a vandut o parte din bitcoinii companiei

Reamintim ca Bretul bitcoin a crescut cu 15% intr-o singura zi in februarie, dupa ce Tesla a dezvaluit ca a pus 1,5 miliarde de dolari din numerarul sau corporativ in moneda digitala si a planificat sa o accepte ca plata pentru masinile sale. Stirea a fost vazuta pe scara larga ca o validare importanta a bitcoinului in lumea corporatiilor.

Zvonurile cu privire la exitul Tesla din Bitcoin sunt credibile, avand in vedere ca investitorii companiei au fost surprinsi luna trecuta sa descopere ca Tesla si-a vandut o parte din detinerea in Bitcoin in doar cateva saptamani pentru un profit de 101 milioane dolari.

Anul acesta criptomoneda a crescut brusc, de la 29.000, la 1 ianuarie, pana peste 64.000 de dolari, la jumatatea lunii aprilie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani