Grid star
criptomonede

ARGENTINA SE ALATURA "CLUBULUI CRIPTO” DIN AMERICA LATINA – Cele mai puternice banci din tara introduc servicii de tranzactionare cripto

Adoptarea la nivel institutional a criptomonedelor se extinde cu o viteza-fulger in statele din America Latina. Argentina face eforturi sa "tina pasul” cu tari ca Brazilia, care este la un pas de a reglementa sectorul cripto printr-o lege adoptata recent in Senat, si El Salvador, unde Bitcoin este deja moneda oficiala de anul trecut. Primele doua banci din Argentina, Banco Galicia si Brubank, au introdus la inceputul acestei saptamani servicii de tranzactionare cripto pentru clientii lor, in conditiile in care legislativul argentinian are pe masa un proiect de lege care ar permite plata salariilor in criptomoneda.

Gilda Popa

Banco Galicia, cea mai mare banca argentiniana dupa capitalizarea de piata, a anuntat ca a introdus aceste servicii cripto dupa ce un sondaj recent a relevat ca 60% dintre clientii sai au cerut un acces mai mare la operatiuni cu criptomonede, relateaza Bloomberg. Anterior, argentinienii puteau achizitiona criptomonede doar prin portofele virtuale sau direct de la detinatori.

De asemenea, compania de cercetare de piata Americas Market Intelligence a postat pe Twitter o captura de ecran a interfetei online a Banco Galicia, conform careia banca a inceput sa permita achizitiile Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), USDC si XRP.

Capturi de ecran ale noilor optiunilor de tranzactionare cripto au fost postate luni, 2 mai, pe Twitter de catre clientii bancii, iar Banco Galicia a confirmat ulterior pentru Decrypt, intr-o declaratie trimisa prin e-mail, ca a adaugat acele servicii.

"Banco Galicia lanseaza un serviciu nou si inovator pentru clientii sai, oferind servicii de cumparare, vanzarea si custodie a criptomonedelor intr-un mod simplu, sigur si unic”, au spus reprezentantii bancii pentru Decrypt.

Banco Galicia a raspuns clientilor sai de pe contul oficial de Twitter, confirmand noul serviciu: "Da, adaugam noi optiuni de investitii”.

"Peste 90% dintre cetatenii argentinieni spun ca sunt familiari cu criptomonedele si multi dintre ei chiar le vad ca pe o investitie si viitorul financiar. Am realizat un sondaj in randul clientilor nostri si peste 60% doresc sa incorporeze aceste active in portofoliul lor de investitii, cel mai tanar public fiind cel care ii solicita cel mai mult”, au declarat pentru news.bitcoin.com Ariel H. Sanchez, manager de produse de investitii, si Nicolas de Giovanni, manager senior de produs al Banco Galicia.

Argentina, in top 10 la nivel global, dupa numarul de utilizatori de criptomonede

Argentina este printre primele 10 tari din lume cu cea mai mare rata de adoptare a criptomonedelor, conform platformei de analiza si statistici din industria blockchain, Chainalysis. Tara din America de Sud are a sasea cea mai mare rata de adoptare a criptomonedei din lume. Compania de sondaje Statista estima ca 21% dintre argentinieni au folosit sau detin criptomonede pana in 2021.

Depasiti de crize valutare recurente si de inflatia de peste 4% lunar, doua treimi dintre argentinienii care investesc in criptomonede spun ca fac acest lucru pentru a-si proteja economiile de scaderea puterii de cumparare, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Wunderman Thompson, cu sediul in Buenos Aires, potrivit Decrypt.

Facilitarea tranzactiilor in Bitcoin si alte criptomonede printr-o banca ar putea salva argentinienii de inflatia teribila din tara. Luna trecuta, orasul Sorradino din Argentina a cumparat platforme miniere si a planificat minarea Bitcoin pentru a lupta impotriva inflatiei.

La randul sau, primarul capitalei Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, a anuntat la sfarsitul lunii trecute ca orasul va incepeti sa accepte criptomonede ca plata pentru serviciile financiare publice. De asemenea, orasul intentioneaza sa lanseze o platforma de identitate digitala (DID) bazata pe blockchain pentru rezidenti.

Criptomonedele, extrem de populare in toate tarile din America Latina

Adoptatea institutionala a criptomonedelor se raspandeste ca fulgerul in tarile din America Latina. Cuba are deja regulementari cripto in vigoare, iar El Salvador a introdus Bitcoin ca mijloc legal de plata alaturi de dolarul american inca din septembrie 2021, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment.

La randul sau, Brazilia este la un pas de a legaliza criptomonedele. Asa cum a relatat la acel moment Lumea Banilor, Senatul Braziliei a adoptat pe 26 aprilie o lege care reglementeaza sectorul cripto. Legea trebuie sa treaca doar de inca o comisie si apoi sa fie promulgata de presedintele Jair Bolsonaro.

Potrivit unui studiu comandat de Sherlock Communications si realizat prin intermediul platformei Toluna, sentiment pro-bitcoin se ragaseste in majoritatea tarilor din America Latina, respectiv in Argentina, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Venezuela si Mexic.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani