Grid star
eveniment

AVERTISMENTUL LUI DRAGNEA - Fostul lider al PSD il detoneaza pe Iohannis si PNL: "Oricand poate aparea o revolta daca se intra in iarna cu aceleasi preturi”

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea il distruge pe Klaus Iohannis, dar si pe Ludovic Orban si PNL pentru ceea ce se intampla astazi in Romania cu preturile. Dragnea vorbeste despre explozia preturilor la energie, si spune ca oricand poate aparea o revolta, daca se intra in iarna cu aceleasi preturi sau, si mai grav, cu o crestere a preturilor. Si acuza ca presedintele si liberalii n-au facut nimic.

El a amintit intr-un interviu acordat Realitatea Plus ca a plafonat pretul la energie, prin Ordonanta 114. Si acuza ca primul lucru pe care l-a facut Guvernul Orban a fost sa anuleze acea Ordonanta:

"Era o plafonare pana in 2022, exact in aceasta perioada”.

Iohannis si PNL puteau opri explozia preturilor

Liviu Dragnea se intreaba de ce, nici presedintele Klaus Iohannis, nici guvernele liberale n-au plafonat preturile la principalele produse de consum, precizand ca exista aceasta posibilitate. Intrebat ce ar fi facut in aceasta situatie, fostul lider PSD a spus ca preturile la energie nu cresteau, plafona toate preturile la alimente, la alimentele de baza, pentru a depasi aceasta criza din care inca nu s-a iesit.

Iata declaratiile facute de Liviu Dragnea:

"Astazi se traieste mai prost decat pe vremea lui Dragnea. Astazi oamenii platesc mult mai mult pe o factura la gaze decat in perioada lui Dragnea. Iertati-ma, eu am plafonat pretul la energie, prin Ordonanta 114. Primul lucru pe care l-a facut Guvernul Orban a fost sa anuleze acea Ordonanta. Era o plafonare pana in 2022, exact in aceasta perioada.

Oricand poate aparea o revolta, daca se intra in iarna cu aceleasi preturi sau eventual si o crestere a preturilor. E nevoie de decizii foarte importante, pentru sanatatea populatiei. E nevoie de decizii foarte importante pentru reglementarea preturilor, nu numai la energie.
De ce, de exemplu, nici Iohannis, nici guvernele liberale n-au plafonat preturile la principalele produse de consum? Pentru ca exista aceasta posibilitate. Doar a amintit-o Iohannis, atunci, in februarie sau martie 2020. Se poate lua si masura plafonarii preturilor la bunurile de larg consum, la cosul zilnic. Doar a amintit. Pretul a explodat. Cine a suferit? Fiecare roman (...).
Preturile la energie nu cresteau si plafonam toate preturile la alimente, la alimentele de baza, pentru a depasi aceasta criza din care inca nu s-a iesit”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani