Grid star
criptomonede

BURSA CRIPTO KRAKEN BLOCHEAZA SERVICIILE PENTRU CLIENTII RUSI - Decizia vine dupa ce UE a interzis tranzactiile cu criptomonede intre entitatile de origine rusa si furnizorii europeni

Bursa americana de criptomonede Kraken s-a alaturat listei de platforme care restrictioneaza serviciile pentru utilizatorii rusi. Decizia vine ca urmare a celor mai recente sanctiuni pe care Uniunea Europeana (UE) le-a impus Federatiei Ruse in urma invadarii Ucrainei.

Gilda Popa

Platforma de tranzactionare Kraken din California a luat aceasta decizie dupa ce initial a refuzat sa inchida conturile utilizatorilor rusi, in urma primului val de sanctiuni anuntat de UE ca urmare a agresiunii Rusiei.

Asa cum a notat Lumea Banilor in martie 2022, directorul executiv al Kraken, Jesse Powell, a spus la acel moment, ca platforma sa nu va ingheta conturile rusesti, ceea ce ar fi impotriva "valorilor libertariene” ale Bitcoin. Insa in septembrie Jesse Powell a anuntat ca paraseste pozitia de CEO al Kraken, fiind inlocuit de Dave Ripley, unul dintre directorii companiei.

Pachet de sanctiuni

La inceputul lunii octombrie, UE a "lovit” Rusia cu un nou pachet de sanctiuni care a inclus interzicerea tuturor tranzactiilor cu criptomonede intre rusi si furnizorii europeni de servicii cripto, ceea ce a determinat schimbarea pozitiei Kraken. Unii dintre concurentii platformei de exchange cripto, cum ar fi CryptoCom si BlockchainCom, au blocat, de asemenea, conturile rusilor dupa cele mai recente sanctiuni ale UE.

Intr-un e-mail recent, compania a informat ca va inchide conturile pentru toti clientii rusi. Cu toate acestea, ei isi vor putea retrage fondurile fondurile la cerere, precizeaza CoinTelegraph.

"Din cauza noii legislatii europene, trebuie sa luam masuri pentru a va restrictiona contul Kraken”, a spus compania.

"Vom actualiza centrul nostru de asistenta daca exista modificari. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate”, a precizat Kraken in comunicatul citat.

Compania nu a precizat daca exista o limita de timp pentru retragerea fondurilor de pe platforma de exchange cripto pentru cetatenii rusi. Un purtator de cuvant al Kraken a declarat pentru Cointelegraph ca firma respecta "cerintele legale si de reglementare din toate jurisdictiile" ale operatiunilor sale.

De la anuntul UE, ne straduim sa facem modificarile necesare pentru a ne conforma cu cel mai recent pachet de sanctiuni impotriva Rusiei”, a mentionat reprezentantul.

Campania militara a Rusiei in Ucraina, care a inceput in februarie, a determinat lumea occidentala sa riposteze. Numeroase tari au impus sanctiuni financiare si economice Kremlinului. Industria criptomonedelor a fost, de asemenea, implicata in mai multe moduri in aplicarea sanctiunilor, inclusiv prin faptul ca mai multe companii au fost nevoite sa inceteze sa deserveasca clientii rusi.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani