Grid star
companii

CONSILIUL CONCURENTEI, DECIZIE CU PRIVIRE LA NUCLEARELECTRICA – Tranzactia a fost aprobata

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) a autorizat tranzactia prin care Nuclearelectrica S.A. preia de la Compania Nationala a Uraniului S.A. activele aferente liniei de procesare tehnica a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E - Sucursala Feldioara.


Activitatea principala a S.N. Nuclearelectrica S.A. consta in producerea de energie electrica si termica, prin procedeu nuclear, precum si producerea de combustibil nuclear prin folosirea tehnologiei de tip CANDU 6. S.N. Nuclearelectrica S.A. se afla in portofoliul de companii al Ministerului Energiei, fiind listata la Bursa de Valori Bucuresti.
Potrivit Consiliului Concurentei, activele aferente liniei de procesare tehnica a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E - Sucursala Feldioara reprezinta un ansamblu unitar de active, capabil sa desfasoare activitati economice independente, intentia S.N. Nuclearelectrica S.A., in calitate de cumparator, fiind aceea de a continua activitatea preluata la data transferului, respectiv producerea de pulbere sinterizabila de dioxid de uraniu (UO2).

Conditii indeplinite

"Uzina de Rafinare E – Sucursala Feldioara a fost construita pentru procesarea concentratului de uraniu din Romania asigurand, exclusiv, necesarul de materie prima pentru FCN Pitesti. Uzina de Rafinare E - Sucursala Feldioara indeplineste toate conditiile de operationalizare, cu respectarea stricta a legislatiei nationale, comunitare, precum si a organismelor internationale - Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) / Agentia de Aprovizionare EURATOM (ASE).
In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata din Romania sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal”, anunta Consiliul.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani