Grid star
criptomonede

CUM A REUSIT UN YOUTUBER SA MINEZE BITCOIN CU MASINA SA TESLA – El a dezvaluit ca metoda ii permite sa reduca semnificativ consumul de energie

Un american a castigat pana la 800 de dolari pe luna folosindu-si masina electrica Tesla Model 3 pentru a mina Bitcoin si Ether. Youtuberul Siraj Raval dezvaluie cum a gasit solutia tehnica pentru a "exploata” astfel bateria Tesla. El sustine ca a reusit sa obtina astfel un radament mult mai bun in ce priveste consumul de electricitate necesar procesului de minare, care l-a costat intre 30 si 60 de dolari lunar.

Siraj Raval este doar unul dintre temerarii care au folosit masina Tesla pentru a mina criptomonede. El a explicat pentru CNBC ca a conectat un invertor la o priza a masinii sale electrice, pe care l-a folosit pentru a alimenta un computer care ruleaza un software de minare pentru Bitcoin. De asemenea, a conectat unitati de procesare grafica sau GPU-uri interconectate la"„frunk-ul” Tesla, executand aceste operatiuni de pe bateria interna a masinii.

Desi risca sa anuleze garantia masinii sale, Raval spune ca merita. El a spus reporterilor CNBC ca, atunci cand pretul Ether a atins varful de peste 4000 de dolari in 2021, a castigat pana la 800 de dolari pe luna.

"Este un computer cu roti... Este atat de simplu sa ai activitati de minerit cu aceasta masina computerizata”, a spus Raval, care descrie procesul ca fiind, in esenta, deturnarea firmware-ului intern al masinii pentru a permite o utilizare suplimentara a energiei.

De acolo, Raval conecteaza cinci GPU-uri la bateria lui Tesla si ruleaza un algoritm de hashing pentru minarea Ether.

Alejandro de la Torre, un alt miner de Bitcoin, a spus ca, in cele din urma, extragerea de criptomonede de pe o baterie Tesla este la fel ca si conectarea la orice alta sursa de energie.

"Componenta principala este pretul energiei electrice. Daca este mai ieftin sa o faci printr-un vehicul electric, atunci asa sa fie”, a spus de la Torre.

"Modelul” de minare a fost testat si de alti criptoentuziasti. In 2018, Chris Allessi – care spune pentru CNBC ca a fost primul dealer de masini electrice din Wisconsin – a decis sa-si schimbe Tesla.

Acest lucru nu este nimic nou pentru Allessi, cunoscut si sub numele de K-Man pe canalul sau de YouTube, care construieste masini electrice personalizate in timpul liber si se autoproclama ca fiind un Doc Brown modern, personajul din filmul "Inapoi in viitor” care transforma o masina obisnuita intr-o masina a timpului.

Allessi a incercat sa exploateze bitcoin prin conectarea unui Bitmain Antminer S9 – un tip de platforma de minerit folosita special pentru Bitcoin – direct in bateria masinii sale, cu ajutorul unui invertor de putere. Invertorul ajusteaza tensiunea bateriei electrice a lui Tesla la un nivel compatibil cu Antminer-ul sau.

De asemenea, Allessi a folosit cu succes bateria interna a vehiculului pentru a extrage altcoins.

"Nu a fost mare lucru. Am folosit computerul incorporat si ecranul din masina pentru a naviga pe o pagina web pe care o configurasem special pentru mine pentru popularul Monero”, a explicat Allessi.

Explicatiile

Minerii de nivel profesional spun CNBC ca, in teorie, logistica verifica

"Mecanismele sunt toate acolo. Aveti o sursa de energie, aveti spatiu, aveti capacitatea de a adauga racire. Cu siguranta exista suficienta putere furnizata de baterie pentru a porni un ASIC si a-l rula”, a explicat Whit Gibbs, CEO si fondator al Compass, un furnizor de servicii de minerit bitcoin.

In industrie, minarea de criptomonede este procesul consumator de energie in care masinile din intreaga lume contribuie cu puterea lor de calcul la reteaua generala (in generel, o retea de tip Proof-of-Work), pentru a crea noi monede si a valida tranzactiile cu criptomonedele aflate in circulatie. Ei fac asta ruland un software specializat care analizeaza ecuatii matematice complicate. Pentru mineritul cripto, in esenta, tot ce aveti nevoie este un computer cu mare putere de calcul si de curent electric

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani