Grid star
camere de comert

EVENIMENT IMPORTANT - Mesajul Presedintelui CCIR la implinirea a 155 de ani de la fondarea Academiei Romane

Cu ocazia implinirii a 155 de ani de la infiintarea Academiei Romane, presedintele CCIR Mihai Daraban, a transmis urmatorul mesaj:

"La data de 30 septembrie 1864, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, printr-un decret domnesc, a consfintit infiintarea primelor Camere de Comert si Industrie din Romania. Doi ani mai tarziu, la 1 aprilie 1866, a fost fondata Academia Romana, sub denumirea de Societatea Literara Romana, devenita, la 1 august 1867, Societatea Academica Romana.

Putem vorbi astfel de o istorie comuna a celor doua institutii, ca parte a procesului de formare a noului stat national roman. Pe de o parte, dezvoltarea economica a Romaniei impunea aparitia unui organism care sa reprezinte comerciantii in fata autoritatilor acelor vremuri, iar pe de alta parte societatea romaneasca avea nevoie de un for al personalitatilor vietii intelectuale, care sa contribuie, dar mai ales sa accelereze, progresul national prin stiinta si cultura.

Contributie decisiva

De-a lungul timpului, Academia Romana a contribuit decisiv la promovarea identitatii si unitatii acestei tari. Totodata, pentru generatiile tinere, Academia Romana a reprezentat o sursa de inspiratie si un exemplu de urmat, prin aducerea in prim plan a conceptelor de patriotism si inalta competenta. In cei 155 de ani care au trecut de la fondare, Academia Romana a oferit atat societatii romanesti, cat si lumii intregi o serie de nume de savanti si personalitati ale stiintei, generatoare a unor idei si teorii revolutionare in diverse domenii de activitate.

In numele sistemului Cameral din Romania urez Academiei Romane la multi ani si succes in activitatea de promovare a identitatii culturale a Romaniei, precum si in cea de a spori patrimoniul national, vectori importanti ai prestigiului tarii noastre pe plan mondial”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani