Grid star
business capital

FABULOS: ROMANIA PIERDE 16 MILIOANE EURO PE ZI – 300 de romani raman zilnic fara locuri de munca. Pe langa criza economica vom avea si o criza sociala (Cifrele)

Romania se afla in pragul colapsului. Aceasta este concluzia pe care o tragem daca ne uitam la bilantul guvernarii Iohannis-Orban-PNL. Vorbim despre zeci de milioane de euro pierduti de Romania pe zi, de zeci de milioane de euro imprumutati zilnic, de scaderi de milioane de euro pe zi la colectarea veniturilor, despre milioane de euro adaugati in fiecare zi la deficitul comercial si despre sute de romani care isi pierd zilnic locurile de munca.

Astfel, sub Guvernul Orban, Romania pierde in fiecare zi cate 16 milioane euro de la Produsul Intern Brut (PIB). Ceea ce face ca in 2020 Romania sa inregistreze o gaura de 5,7 miliarde euro in PIB in comparatie cu 2019.

In paralel insa, Guvernul Orban se impumuta in fiecare zi in medie cu cate 77 milioane de euro. Iar situatia arata ca in cele 12 luni de guvernare liberala imprumuturile au ajuns la 135 miliarde lei.

Pe de alta parte, in perioada ianuarie-septembrie 2020 s-a inregistrat o scadere de 4,8 milioane de euro pe zi la veniturile bugetare, crescand in schimb cu cate 3,7 milioane euro pe zi deficitul comercial.

In ceea ce priveste somajul, cate 300 de romani isi pierd in fiecare zi locurile de munca. Ceea ce arata ca pe langa criza economica vom avea si o criza sociala.

Cifrele dezastrului

Cifrele prezentate mai sus au fost facute publice de senatorul PSD Stefan Radu Oprea, intr-o analiza pe pagina sa de Facebook. Iar ele sunt insotite de trimiteri la documente oficiale, care confirma dezastrul pe care il va lasa in urma Guvernul Orban.

Cel putin 5 ani ne va lua sa recuperam potentialul economic pierdut in timpul guvernarii din ultimul an. 30 de ani vom plati datoriile facute de guvernarea PNL. - senatorul Stefan Radu Oprea

Prezentam analiza senatorului PSD Stefan Radu Oprea:

Minus 16 milioane de euro pe zi pierdere la PIB in anul 2020.

Argument: Minus 5,7 miliarde euro, adica minus 27 miliarde lei la PIB in anul 2020 fata de anul 2019.

Sursa: Prognoza Comisiei Europene din nov 2020

➖ Cel putin 5 ani ne va lua sa recuperam potentialul economic pierdut in timpul guvernarii din ultimul an;

2️⃣ 77 milioane de euro imprumutati in fiecare zi de guvernare din ultimele 12 luni

Argument: 135 miliarde lei imprumutati in ultimele 12 luni de guvernarea PNL, adica 28 miliarde euro in ultimele 12 luni. Un plus de cheltuieli de la buget cu dobanzile de 1 miliard euro anual, bani care nu vor mai merge catre educatie, sanatate, infrastructura, salarii, pensii si alocatii sociale.

Sursa: Banca Nationala a Romaniei, Operatiuni cu titluri de stat,

➖ 30 de ani vom plati datoriile facute de guvernarea PNL;

3️⃣ Minus 4,8 milioane euro la veniturile bugetare in fiecare zi din perioada ian – sept 2020

Argument: MFP arata ca la 9 luni din 2020 veniturile incasate din impozite si taxe sunt mai mici cu 6,3 miliarde lei, adica 1,3 miliarde euro fata de aceeasi perioada a anului trecut.

➖ nu sunt bani pentru respectarea legilor;

4️⃣ 300 romani si-au pierdut locul de munca stabil in fiecare zi din ultimul an de guvernare. 140.000 lucratori romani au intrat in somaj tehnic, in fiecare luna, in medie in perioada noiembrie 2019 - august 2020

Argument: in cazul Romaniei, peste 1,4 milioane de salariati romani au trecut prin somaj tehnic. In perioada noiembrie 2019-august 2020, un numar de 82.800 de locuri de munca stabile, cu norma intreaga, au disparut din economie, cf INSSE.

➖ Romania trece deja printr-o criza de ocupare, o criza sociala;

5️⃣ 3,7 milioane euro adaugati in fiecare zi la deficitul comercial (exporturi - importuri) al Romaniei in 9 luni de guvernare PNL din 2020

Argument: Deficitul balantei comerciale a ajuns in septembrie la 13 miliarde euro (plus 1 miliard euro fata de aceeasi perioada din anul trecut), mai mult decat in intregul an 2017.

➖ Nu s-a luat nicio masura pentru cresterea productiei interne”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani