Grid star
eveniment

FOSTII PREMIERI FAC ALIANTA IMPOTRIVA LUI IOHANNIS – Ponta si Tariceanu au lansat partidul Pro Romania Social Liberal

A aparut prima alianta impotriva presedintelui Klaus Iohannis si a PNL. Victor Ponta (foto dreapta) si Calin Popescu Tariceanu (foto stanga) au lansat partidul Pro Romania Social Liberal. Este un partid rezultat in urma fuziunii dintre Pro Romania si ALDE.

Anuntul a fost facut joi, 8 octombrie 2020, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu anuntand ca decizia a fost luata in forurile statutare ale celor partide. Drept urmare, Pro Romania si ALDE vor avea candidati comuni la alegerile parlamentare, in urma fuziunii.

Nu va exista insa o paritate. Concret, locurile pe listele pentru alegerile parlamentare se vor imparti dupa urmatorul calcul: 60% pentru Pro Romania, 40% pentru ALDE. Victor Ponta va deschide lista partidului Pro Romania Social Liberal pentru Camera Deputatilor, iar Calin Popescu Tariceanu pentru Senat.

De asemenea, Victor Ponta a precizat ca PSD a refuzat sa faca o alianta cu Pro Romania si ALDE, acuzand social-democratii ca de fapt fac in continuare un blat cu Klaus Iohannis si PNL.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani