Grid star
eveniment

IRONIA SORTII: CITU VA SUPERVIZA ROMANIA EDUCATA – Iohannis vine la guvern. Premierul, in 2018: "Nu invatamantul” (Document)

In timp ce invatamantul este aproape la pamant, omul care spunea sa lasam mai in spate educatia si sanatatea si sa prioritizam sectorul privat, va "superviza" educatia.
Astfel, premierul Florin Citu va coordona, cel mai probabil, grupul de lucru interministerial care va elabora rapoarte trimestriale de monitorizare a implementarii proiectului „Romania Educata” scos de la naftalina de Klaus Iohannis.
Ironia sortii, avand in vedere ce parere avea Citu despre invatamant in 2018, la doi ani dupa ce Iohannis anunta cu surle si trambite „Romania educata”.

Iata declaratia facuta de Florin Citu in 2018:

"Trebuie sa terminam cu aceasta propaganda, invatamantul si sanatatea prioritatea zero in Romania. Trebuie sa avem curajul sa spunem ca este momentul ca sectorul privat sa fie prioritatea zero in Romania, si nu invatamantul, nu sanatatea” ( click aici pentru a citi mai multe).

Citu coordoneaza

Potrivit Memorandumului care va fi discutat si aprobat in sedinta de guvern de miercuri, 14 iulie 2021, sedinta la care va participa insusi Klaus Iohannis, se propune:

"-Constituirea unui grup de lucru interministerial coordonat de Primul Ministru, care va elabora rapoarte trimestriale de monitorizare a implementarii Proiectului ‘Romania Educata’ – termen 1 august 2021;
-Adoptarea unei Hotarari de Guvern privind aprobarea Planului de actiune, cu termene si responsabilitati, pentru implementarea Proiectului „Romania Educata” – termen 10 septembrie 2021;
-Elaborarea Pachetului legislativ care sa asigure implementarea Proiectului 'Romania Educata' – termen 1 octombrie 2021”.

Insa lucrurile nu se opresc aici. Dupa cinci ani de la lansarea proiectului de catre Iohannis, „care se bazeaza pe cea mai ampla consultare nationala in domeniul educatiei din perioada postdecembrista, nu mai putin de 10.000 de persoane si peste 150 de organizatii si de institutii fiind direct implicate”, avem parte de o a doua ironie a sortii.

5 ani de discutii, zero rezultate


Incep iar consultarile. Astfel, in memorandum se propune „organizarea de consultari cu partenerii sociali, reprezentanti ai asociatiilor de parinti, ai mediului economic si organizatiilor neguvernamentale, ai comunitatilor locale, ai altor autoritati/ entitati publice, elevi, studenti, profesori, experti, pentru definitivarea Pachetului legislativ”.
Cinci ani de consultari fara vreun rezultat, in timp ce invatamantul se duce in cap. Si urmeaza alte consultari. Asta e’ Romania educata.

*Cititi aici Memorandumul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani