Grid star
eveniment

LOCUINTE PENTRU TINERI – Avans la credite finantat de stat

Statul ar putea finanta avansul pentru credite imobiliare prin Fondul "Locuinte pentru tineri".

Mai multi deputati si senatori PSD au facut o propunere legislativă privind infiintarea si utilizarea Fondului de Solidaritate "Locuinte pentru tinerii romani".

Fondul de locuinte pentru tineri este destinat tinerilor sub 35 de ani, casatoriti, care vor sa isi achizitioneze o locuinta in rate, dar nu au posibilitatea de a achita avansul. Programul de finantare a avansului se adreseaza tinerilor care au posibilitatea de a achita ratele ulterioare obtinerii creditului.

Parlamentarii propun ca societatile comerciale care la finalul ultimului an fiscal au avut un profit brut minim de 1.000.000 lei sa transfere 1% din profit catre Fondul de Solidaritate “Locuinte pentru tineri”

Transferul se va efectua pana la data de 30 iunie a anului in care se depun documentele financiare la organele fiscale pentru anul anterior. Sumele transferate sunt cheltuieli deductibile.

Potrivit propunerii legislative, Fondul este administrat si gestionat de ministerul Lucrarilor Publice, iar Suma reprezentand avans achizitie locuinta nu poate fi mai mare de 15% din pretul imobilului. Suma maxima reprezentand avans achizitie locuinta nu poate fi mai marte de 15.000 euro.

Locuinte pentru tineri: conditiile pentru finantarea avansului

Alocarea sumelor se va face in urma verificarii urmatoarelor criterii:

-acordul bancii cu privire la acceptarea incheierii contractului de credit pentrua chizitionarea locuintei;

-dovada incheierii casatoriei;

-existenta a cel putin un copil, sarcina in evolutie sau dovada inceperii unei proceduri de adoptie reprezinta avantaje pentru obtinerea aprobarii de alocare a sumei solicitate.

Sumele obtinute de la fond vor fi returnate esalonat, in 10 ani, incepand cu anul 6, in rate egale lunare care, cumulate cu cele ale creditului, nu vor depasi 1/3 din veniturile familiei.

*Cititi aici proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani