Grid star
eveniment

NOILE TEHNOLOGII IN STOMATOLOGIE - Doctorul Rodica Ghionea, care detine clinica Citydent, vorbeste despre ultimele evolutii in domeniu

Medicina dentara, desi afectata in mod direct de pandemie, evolueaza tehnologic de la zi la zi! Doctorul Rodica Ghionea, cea care detine clinica Citydent, vorbeste despre noile tehnologii in stomatologie.

Rodica Ghionea a dat detalii despre toate acestea intr-un interviu oferit capital.ro.

Cum a evoluat si cum va evolua stomatologia in viitor?

“Stomatologia a fost o ramura importanta a medicinii din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre. Desi nu este atat de mult mediatizata sau prioritizata, aceasta ramura a medicinii este de o importanta vitala, pentru ca functia masticatorie are o mare importanta pentru mentinerea unui organism sanatos.
Pentru o perioada foarte lunga de timp, daca ne uitam in trecut, tehnicile si instrumentarul medical stomatologic nu au avut o evolutie foarte dinamica, chiar pot spune ca pentru multe zeci de ani a existat o stagnare. Insa nu acelasi lucru il pot spune despre stomatologia moderna, sa zicem stomatologia ultimilor 10, 15 ani. Ritmul galopant in care tehnologia s-a dezvoltat in ultimii ani a avut un impact direct si asupra medicinei dentare.

Au aparut lasere performante care au dat posibilitatea aparitiei de noi tehnici cum ar fi cea a fatetelor, noi aparate pentru tehnica dentara precum CADCAM un robot care frezeaza cubul de ceramica transformandu l intr un produs finit de tip dinte, a aparut scannerul dental, care face ca acea procedura greoaie de amprentare cu material siliconic sa dispara si acum sa fie nevoie doar de un instrument care scaneaza, softuri , sunt foarte multe care permit modelarea 3D pe un computer a dintilor, astfel ajungandu se la performante uimitoare, cu precizie de microni si forte calculate aproape perfect ce duc la o masticatie care protejeaza sistemul dentar al pacientului.

Am achizitionat primul robot de frezat, special proiectat pentru a putea fi folosit si in clinici, nu doar in laboratoarele de tehnica dentara, acesta reprezentand varful de lance al acestei tehnologii.
Microscopul de inalta performanta, a devenit vital in stomatologia moderna astfel transformand endodontia in arta, pacientul beneficiind atat de servicii lipsite complet de durere cat si de o calitate total superioara tehnicilor clasice. Din aceste motive consider ca in viitor, tehnologizarea serviciilor medicale va avea un progres accelerat si foarte multe aplicatii din cercetarea medicala si IT se vor regasi in stomatologie; cu siguranta vor aparea materiale noi, sisteme noi de lucru, si o robotizare cat mai performanta”, a explicat reputatul doctor stomatolog.

Clinica Citydent tine pasul cu tehnologia


Clinica Citydent tine pasul cu tehnologia in domeniul dentar si foloseste cele mai performante tehnologii disponibile pe piata. Doctorul Ghionea a venit cu explicatii importante.

“Consider ca aceasta dezvoltare a intregii omeniri, aceasta modernizare rapida a ultimilor ani, internetul, viteza cu care circula informatia, toate aceste gadgeturi de tip smartphone, ipad, aplicatiile facebook, instagram etc., au transformat complet inclusiv pacientul. Inainte, pacientul daca avea o problema, mergea la clinica sau cabinetul din apropriere, sau la doctorul pe care il cunostea.
Acum pacientul, are dezvoltata o latura importanta pentru preventie, pentru estetica, are acces instant la orice informatie, la orice noutate aparuta la nivel mondial si verifica locatia unde merge sau face o analiza a clinicilor existente, ce servicii ofera, ce tehnologie au, ce doctori, cv ul doctorilor, deci discutam despre un pacient modern, informat, care are asteptari foarte ridicate. In acest context am inceput acum cativa ani buni modernizarea clinicii, prin achizitia de microscoape performante, scanner dental, am fost prima clinica din Romania care poseda utilizarea tehnologiei CAD-CAM care permite fabricarea computerizata a unei piese protetice, robotul de frezat cadcam, tehnica dentara computerizata, lasere de inalta performanta plus cele mai bune softuri pentru constructie 3D”, a explicat proprietarea Citydent.

Care este prioritatea Citydent?


“In 2021 am facut 20 de ani de la infiintare si ne au trecut pragul peste 100 de mii de pacienti. Am incercat in aceasta perioada care nu este tocmai scurta, sa multumim toti pacientii, sa le oferim cele mai bune servicii medicale si sa venim in sprijinul lor cu solutii medicale, cu solutii financiare de tip credit medical, servicii post interventii care sunt foarte importante pt sanatatea pacientului. Bineinteles ca este si un business insa conceptul nostru se bazeaza pe medicina de inalta clasa, pe servicii medicale cat mai profesionale, urmarim comfortul pacientului, succesul tratamentului si atunci cand esti profesionist si livrezi servicii de calitate, cand respecti pacientul, cand il pui pe primul loc, vine si succesul si satisfactia financiara. Asadar in CITYDENT punem pe primul loc, pacientul”, a mai spus doctorul.

Ce impact a avut pandemia asupra clinicii Citydent?


“Asa cum intreaga omenire a fost afectata de aceasta pandemie, bineinteles ca si noi am fost atinsi. In anul 2020, la inceputul pandemiei, am fost putin speriati, mai ales ca in media internationala, toti specialistii recomandau ca clinicile stomatologice sa fie inchise pentru ca au risc major de raspandire a virusului sars cov 2, lucru care s a si intamplat, in intreaga lume clinicile stomatologice au fost inchise printre primele.
Au fost cateva luni mai grele, insa ulterior ne am revenit si pot sa spun ca acum exista un flux de pacient extrem de serios, poate chiar mai mare decat inaintea pandemiei. In momentul in care am redeschis, am pus accent major pe siguranta pacientului si am implementat masuri si proceduri foarte clare in vederea combaterii virusului. De la acces, protectie pantofi, halate, dezinfectanti, sterilizarea intregii clinici in mod repetat de multe ori pe zi prin folosirea lampilor uv, masuri de protectie foarte complexe ale doctorilor, costume speciale in care a fost foarte greu sa lucrezi la scaun, insa am reusit cu bine si pana la acest moment nu am avut niciun caz de covid in clinica care sa necesite blocarea sau intreruperea activitatii”, a mai transmis Dr. Rodica Ghionea.
CITYDENT are ca prioritate comfortul medical al pacientului, succesul tratamentului, oferirea de servicii stomatologice de inalta calitate, prin intermediul medicilor specialisti pe care ii avem in echipa, prin intermediul tehnologiei pe care o aducem in clinica si pe care o dezvoltam constant pentru a face din CITYDENT liderul de piata in stomatologia PREMIUM”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani