Grid star
eveniment

OPERATIUNEA STS PENTRU ALEGERI – Deputatul Georgescu acuza "gasca lui Orban"

Deputatul PSD Nicolae Georgescu acuza ca Ludovic Orban (foto, langa Raluca Turcan) si “gasca lui” se axeaza doar pe propriile interese, si se intreaba de ce alegerile sunt mai importante decat educatia. Asta in timp ce a fost declansata operatiunea STS pentru alegeri.

Deputatul arata, intr-o declaratie postata pe site-ul Camerei Deputatilor, ca daca pentru alegerile locale exista zeci de mii de tablete, pentru copiii defavorizati care incep scoala, inca nu exista solutii.

In plus, Nicolae Georgescu dezvaluie ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) distribuie 22.475 de tablete necesare organizarii alegerilor locale, in timp ce pentru inceputul de an scolar nu se procedeaza la fel: “De ce, oare? De ce organizarea alegerilor locale este mai importanta decat educatia?. Pana la urma, in Romania, educatia trebuie sa fie gratuita, insa, pentru voi, mai importante sunt alegerile locale!”

Iata declaratiile facute de deputatul Nicolae Georgescu:

Modul in care actioneaza guvernantii este unul dezastruos pentru tara noastra! Aflati la putere, Ludovic Orban si gasca lui se axeaza doar pe propriile interese meschine.

Astfel, daca pentru alegerile locale exista mii de tablete, pentru copiii defavorizati care incep scoala si care ar putea avea nevoie de tablete pentru cursurile online, inca nu exista solutii.

Domnilor, in calitate de cadru didactic, ceea ce se intampla in aceasta perioada in Romania, chiar ma doare! Startul de an scolar bate la usa, iar voi nu aveti solutii concrete! Doar vorbe, pe care le schimbati de la o zi la alta!

Asadar, in aceasta perioada, Serviciul de Telecomunicatii Speciale distribuie 22.475 de tablete necesare organizarii alegerilor locale din acest an.

Operatorii de calculator vor avea la dispozitie materiale de instruire (ghid, instructiuni si proceduri de lucru), prevederi legislative si filme de prezentare cu activitatile pe care trebuie sa le desfasoare pe timpul procesului electoral, disponibile pe o platforma dedicata pregatirii.

Pentru functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal (SIMPV), specialistii STS au instalat si configurat peste 9.000 de echipamente, pentru care asigura suportul tehnic IT&C. Iata ca, pentru organizarea alegerilor, guvernantii gasesc resurse de tot felul!

Pentru inceputul de an scolar insa, nu se fac aceleasi eforturi!
De ce, oare? De ce organizarea alegerilor locale este mai importanta decat educatia?

Va voi prezenta asadar, doar un mic exemplu!

Una dintre localitatile 'rosii' din Romania, unde copiii ar trebui sa faca scoala exclusiv online este Bivolari, din judetul Iasi. Acolo, insa, 40% dintre cei aproape 300 de elevi nu au tablete sau laptopuri astfel incat sa poata invata de la distanta.

In total, insa, in Romania exista 43 de localitati 'rosii;! Aici, scoala va incepe exclusiv online, din cauza numarului mare de cazuri Covid-19!

Ce facem, domnule Orban, domnilor guvernanti, cu elevii care nu au tablete si laptopuri, pentru a putea invata de la distanta?

V-ati gandit la acest lucru? Vacanta scolara este aproape de final, iar acesti elevi au nevoie de solutii!

Pana la urma, in Romania, educatia trebuie sa fie gratuita, insa, pentru voi, mai importante sunt alegerile locale!

Este normal insa, la cum ganditi si la cum va erodati zilnic ca partid!"

Operatiunea STS pentru alegeri, confirmata oficial

Afirmatiile deputatului PSD privind distribuirea de tablete de catre STS sunt confirmate chiar de catre aceasta institutie. In plus, STS anunta ca desfasoara sedinte de instruire a persoanelor propuse de primarii, pentru indeplinirea atributiilor de informatician, in birourile electorale de circumscriptie locala:

Incepand cu aceasta saptamana, la sediul STS a fost operationalizat Centrul de Suport Tehnic ce ofera, prin Centrul de preluare a apelurilor, asistenta tehnica pentru operatorii de calculator si informaticieni”.

In aceste conditii, avand in vedere resursele STS, se pune intrebarea legitima de ce aceasta institutie nu se implica, sau nu este implicata pentru inceperea anului scolar in conditii cat mai bune. Cel putin pentru pregatirea profesorilor si pentru punerea la dispozitie a softurilor si aplicatiilor pentru invatamantul online. Pentru ca sunt multi profesori care se plang ca nu sunt sprijiniti din punct de vedere tehnic.

Prioritatea zero a Guvernului Orban sunt alegerile locale. Cu scoala, mai usor!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani