Grid star
criptomonede

PAYPAL CRESTE PRETUL BITCOIN – Gigantul fintech atrage 70% din BTC nou-minate in ultima luna

Bitcoin (BTC) ataca ultimul prag anticipat de analisti pana la depasirea propriului maxim istoric: cel de 19.000 de dolari. Marti, 24 noiembrie, moneda virtuala se tranzactiona cu 18.880 de dolari, pe un trend crescator de aproape 14% in ultima saptamana. Unul dintre cele mai puternice „motoare” din spatele acestui salt spectaculos este, potrivit unui raport publicat de Pantera Capital, intrarea in piata a gigantului PayPal, care cumpara atat de mult Bitcoin incat ar putea provoca o penurie pe piata, contribuind direct la cresterea preturilor. Lumea Banilor a anuntat, luna trecuta, ca Paypal a urgentat adoptarea functiei cripto pentru portofelele virtuale, disponibila deja in Statele Unite, unde utilizatorii pot cumpara Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash si Litecoin. Astfel, PayPal devine un jucator-cheie pe piata cripto, cei 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor liderului fintech fiind un potential urias pentru achizitionarea in masa a monedelor criptografice.

Intrarea recenta recent al PayPal pe piata criptografica impulsioneaza actualul raliu Bitcoin, potrivit Pantera Capital, o firma proeminenta de investitii in criptomonede si blockchain. Pe 21 octombrie, liderul fintech a anuntat ca va facilita cumpararea si vanzarea criptomonedelor. De atunci, Bitcoin a crescut cu peste 40%. De altfel, BTC a crescut cu 160% in 2020.

Reamintim ca Bitcoin a atins un maxim istoric de 19.783 USD pe 17 decembrie 2017, inainte de a scadea cu 80% + in urmatoarele 12 luni. Acum, moneda digitala revine puternic catre acest prag istoric, cu un nou maxim al anului in curs, de 18.880 de dolari atins marti, 24 noiembrie 2020.

Dar cum impulsioneaza PayPal acest nou raliu al criptomonedei?

Potrivit unui raport publicat pe 20 noiembrie de Pantera Capital, citat de coinmarketcap.com, totul pare sa se rezume la modul in care PayPal isi adapteaza filozofia la sistemul blockchain, facand moneda cripto incredibil de usor de inclus in portofelul electronic. Potrivit Pantera Capital, simplitatea utilizarii serviciilor PayPal pentru crearea unui portofel criptografic, a avut un „impact urias” asupra perceptiei publice a Bitcoin si asupra achizitiei altor criptomonede.

Anterior, dificultatea de a cumpara Bitcoin a fost destul de mare: faceti un selfie cu pasaportul, asteptati zile pana la o saptamana pentru a fi activat, limite zilnice. Trei sute de milioane de oameni tocmai au avut acces instantaneu la Bitcoin, Ethereum si alte criptomonede. BOOM! rezultatele sunt deja evidente ”, se arata in raportul Pantera Capital.

De asemenea, baza de utilizatori PayPal joaca un rol esential in favoarea adoptarii in masa a criptomonedelor.

Potrivit Pantera Capital, cele 300 de milioane de conturi PayPal sunt cu 3-1 mai numeroase decat numarul actual de adrese Bitcoin

Acest lucru face mai usor pentru multi oameni sa „migreze” in Bitcoin. De fapt, Pantera Capital crede ca acest interes al fintech-urilor mari pentru cripto este un fenomen nou, care aduce consecinte in sine. De aceea, companii precum PayPal, Cashapp si Robinhood sunt atat de importante pentru aceasta cursa, incat multi considera ca sunt mai stabile decat cea din 2017.

PayPal achizitioneaza cu „voracitate” Bitcoin si alte monede cripto: a cumparat deja 70% din BTC nou-minate in ultima luna

Cresterea volumului itBit implica faptul ca in termen de patru saptamani de la difuzare, PayPal cumpara deja aproape 70% din noua oferta de bitcoin. PayPal si aplicatia Cash cumpara deja mai mult de 100% din toate bitcoinele nou emise.

Estimarile Pantera Capital sunt impresionante si, daca sunt valabile, ar exista din ce in ce mai putin Bitcoin disponibil pentru tranzactionare pe masura ce trece timpul, ceea ce va determina o noua crestere a pretului.

Intr-un raport anterior, Pantera Capital a estimat ca Cash App cumpara aproximativ 40% din toate bitcoinele nou emise pe care minerii le-au pus in circulatie.

Adaugarea acestui procent de 40% cumparat de CashApp la procentul de 70% pe care il cumpara PayPal arata ca ambele companii „aspira” 110% din toate noile Bitcoins, generand un deficit de 10% din toate monedele nou extrase de mineri.

Si, desi PayPal primeste deja critici de la bitcoineri proeminenti, ii face totusi mai bogati cu 62% datorita miscarii preturilor.

Cand alte institutii financiare mai mari urmeaza directia [PayPal], deficitul de aprovizionare va deveni si mai dezechilibrat. Singura modalitate de echilibrare a cererii si ofertei este la un pret mai mare ”, a scris Pantera Capital in raport.

Reteaua Bitcoin emite noi BTC pe un program fix si prestabilit. Doar 6,25 noi BTC sunt extrase la fiecare 10 minute, iar dupa „injumatatirea” din acest an, suma extrasa de mineri va continua sa scada la fiecare patru ani pana cand toate cele 21 de milioane de BTC intra in circulatie.

In mod evident, toti detinatorii de cont PayPal eligibili din S.U.A. pot cumpara, detine si vinde acele criptomonede - mai devreme decat anticipase firma de plati. In plus, firma si-a marit recent limitele saptamanale de cumparare a criptelor la 20.000 de dolari de la 10.000 de dolari”, scrie si coindesk.com.

Teza Pantera, explica coindesk.com, se axeaza pe o intelegere a ofertei a pietei bitcoin. Ideea este ca, pe masura ce oferta de BTC scade, din cauza recompenselor miniere mai mici, cererea creste in mod natural - ducand la o apreciere a pretului.

Izabella Kaminska de la Financial Times prezinta cateva teorii ale specialistilor cu privire la pentru motivul pentru care oamenii cumpara Bitcoin

  • Preocuparile in crestere ale inflatiei legate de stimulentul masiv pentru economie anuntat de SUA si UE
  • Cresterea neincrederii in autoritate
  • PayPal aduce peste 300 de milioane de cumparatori verificati
  • Un expert din industrie ii spune lui Kaminska ca activitatea de tranzactionare de la broker-dealer-ul criptografic PayPal (itBit) a crescut de cand PayPal a intrat in joc, scrie thehustle.co.
  • Chiar daca PayPal creeaza o crestere a cererii, trebuie remarcat faptul ca Bitcoin devine mai popular decat zilele ascensiunii din 2017
  • Companiile publice adauga Bitcoin la bilanturile lor (Microstrategy, Square).
  • Capitalul de piata actual al Bitcoin (pretul x oferta totala, care s-a extins din 2017) este acum mai mare decat cel al Mastercard.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani