Grid star
eveniment

REZERVA DE GAZE A ROMANIEI – Premierul a dat de veste ce se intampla

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat luni, 19 septembrie 2021, ca procentul de inmagazinare a gazelor naturale in depozitele nationale a depasit 80%. Romania a atins astfel tinta stabilita de Comisia Europeana pentru 1 noiembrie.

Ciuca anunta intr-o postare pe facebook ca se continuta proiectele deja incepute pentru asigurarea independentei energetice a Romaniei, precum extractia de gaze naturale din Marea Neagra, care acopera aproximativ 10% din necesarul de consum al tarii:
"Asa cum am promis, vom avea suficiente cantitati de gaz pentru iarna 2022–2023, astfel incat sa protejam consumatorii casnici, IMM-urile, serviciile sociale si industria critica”.

Situatia din august

Premierul Nicolae Ciuca anunta in august ca Romania continua sa inmagazineze gaze in depozitele proprii, si s-a reusit atingerea unui procent de 70%. Seful Executivului se declara ca vom avea garantia unei aprovizionari continue in perioada urmatoare:
"Putem in felul acesta sa transmitem un mesaj cat se poate de clar ca, pentru cetatenii tarii noastre, pentru economia romaneasca, avem cantitatile de gaz necesare sa putem sa trecem iarna dintre anii 2022 – 2023”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani