Grid star
eveniment

SE FAC BANI DIN COMERTUL EN-GROS – Industria este pe crestere. Cifra de afaceri din acest domeniu (Document)

In luna martie 2023, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in termeni nominali, fata de luna februarie 2023, atat ca serie bruta cu 21,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,1%.

Potrivit Institului National de Statistica, fata de luna martie 2022, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in luna martie 2023, a crescut, in termeni nominali, atat ca serie bruta cu 3,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,2%.

In perioada ianuarie-martie 2023, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in termeni nominali, fata de perioada similara din 2022, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,9%, respectiv cu 9,2%.

 

Martie 2023 comparativ cu februarie 2023

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna martie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 21,5%, datorita cresterii cifrei de afaceri din:

-comertul cu ridicata specializat al altor produse (+29,4%);

-comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+28,4%);

-comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+24,4%):

-comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+23,8%);

-activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (+18,8%);

-comertul cu ridicata nespecializat (+17,0%):

-comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+12,9%);

-comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+8,3%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,1%.

Martie 2023 comparativ cu martie 2022

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna martie 2023, comparativ cu luna martie 2022, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,8%, datorita cresterii cifrei de afaceri din:

-activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (+15,6%);

-comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+15,0%);

-comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+12,9%);

-comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+10,4%);

-comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+7,4%);

-comertul cu ridicata nespecializat (+1,8%).

Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-7,8%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (-4,7%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2023, comparativ cu luna martie 2022, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,2%.

Profit in 2023

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada ianuarie-martie 2023, comparativ cu perioada similara din 2022, a inregistrat o crestere, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 6,9%, datorita cresterii activitatilor de intermediere in:

-comertul cu ridicata (+26,3%):

-comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+19,9%);

-comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+17,5%);

-comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+12,0%);

-comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+10,6%); -comertul cu ridicata nespecializat (+4,4%).

Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-3,0%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (-1,6%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 9,2%.

*Cititi aici datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani